Őt keresi a rendőrség égre-földre, ha látta, ne habozzon!

2021. február 01. hétfő 09:43

Őt keresi a rendőrség égre-földre, ha látta, ne habozzon!

Grubacs Igornak hívják azt a férfit, aki a pénteken Baranyában üldözött BMW-t vezette. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene.

 

Hétfőn reggel elárulta a rendőrség, miért üldöztek egy BMW-t pénteken Baranyában, akinek a vezetője továbbra is szökésben van.

 

A nyomozók egy 81 kilós - hazai terjesztésre szánt - drogügyletet szakítottak félbe és fogták el a kereskedőket.

A nyomozók tudomására jutott, hogy a fővárosban kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnözők jelentős mennyiségű drog átadására készülnek egymás között. A rendőrök a célszemélyek elfogására és a kábítószer lefoglalására összehangolt akciót szerveztek 2021. január 29-ére, Budapestre.

 

 

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű - Magyarországon belül realizált - drogfogása.

 

A kábítószer átadását a közelből felügyelte a drogügylet szervezője, egy 33 éves férfi, aki a rendőri intézkedés elől elmenekült. Az ő elfogására a KR NNI a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérte fel. A kézre kerítésére január 29-én az esti órákban Baranya megyében jelentős létszámú rendőri erőt vontak össze.

A férfi a szökéshez használt autóját - amelyet később a rendőrök megtaláltak - hátrahagyta, és elrejtőzött a hatóságok elől. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki vele szemben.

A képen látható férfit Grubacs Igornak hívják, Vinkovciban született. 

Lapunk értesülései szerint a keresett személy jó kapcsolatokkal rendelkezik Pécsett és Baranyában is.

 

EQM