Őszre fejeződik be a Mikszáth Kálmán utcai gyermekháziorvosi rendelő felújítása

2019. május 02. csütörtök 16:26

Őszre fejeződik be a Mikszáth Kálmán utcai gyermekháziorvosi rendelő felújítása

A háziorvosi és gyermekháziorvosi ellátásban 700 millió forintos fejlesztési program zajlik jelenleg Pécsett az önkormányzati tulajdonú épületeknél. A részletekről csütörtökön újságírók előtt beszélt Őri László, Pécs alpolgármestere és Juhászné Müllner Marianna önkormányzati képviselő. 

 

 

A politikusok a Mikszáth Kálmán utcai gyermekháziorvosi rendelő épületénél tájékoztattak újságírókat a részletekről, hiszen az ingatlan teljes felújítása éppen ezekben a hetekben zajlik mintegy 70 millió forint értékben.  

Az őszig folyó munkálatok során új tetőt kap az épület, megújul a szigetelés, a gépészet, a burkolatok, energetikai korszerűsítés zajlik. A modernizáció alatt a
betegeket a Jurisics utcában fogadják. 


Őri László a fejlesztés kapcsán elmondta, Pécs mindegyik nagyobb városrészét érintik hasonló felújítások - olyan külső területeket is, mint Somogy, Vasas, Újhegy.

Utóbbi helyszínen egy zöldmezős beruházással épül új rendelő.


Őri hangsúlyozta: a pécsi fejlesztések tekintetében a legfontosabbak között vannak
a rendelőfelújításokkal kapcsolatosak. Aláhúzta: szeretnének méltó körülményeket
teremteni a pécsieknek és a betegellátásban dolgozóknak.

Juhászné Müllner Marianna, a Mecsekoldal önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: képviselői munkájának egyik legnagyobb eredményének tartja, hogy sikerült a Mikszáth Kálmán utcai gyermekorvosi rendelőt felújítását megvalósítani.

A Mecsekoldal utolsó méltatlan állapotban lévő háziorvosi rendelőjének megújulásához saját képviselői keretéből további 400 ezer forintot fordított, amiből a felnőtt háziorvosi rendelő burkolatának cseréje valósul meg.

EQM