Összeverte felesége ismerősét egy baranyai férfi

2021. október 13. szerda 08:04

Összeverte felesége ismerősét egy baranyai férfi

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki felesége ismerősét féltékenységből súlyosan bántalmazta. 

 

 

A vádlott egy Baranya megyei településen él feleségével. 2019 elejétől többször alakult ki vita, veszekedés közöttük.

2019. áprilisában a vádlott felesége elhatározta, hogy késő este meglátogatja egy férfi ismerősét, akivel megbeszélnivalója volt.

A feleség szokatlan időpontban tett látogatása a férjet féltékennyé tette, aki előbb a felesége otthon felejtett telefonjáról sértő tartalmú üzeneteket küldött az ismerősnek, majd a sértett házához indult, ahol a hátsó teraszon a sértett és a vádlott felesége beszélgettek.

A vádlott a kerítés kapujának zárját kinyitva az udvaron keresztül a teraszhoz sietett, és az öklére húzott kemény eszközzel a sértettet két alkalommal nagy erővel fejbe ütötte. A bántalmazás következtében a sértett súlyos, életveszélyes állapotot eredményező fejsérüléseket szenvedett.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés, valamint magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért halmazati büntetésül 4 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosítás iránt, a védelem enyhítésért fellebbezett.

Az ügyben másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség