Összevert, kirabolt egy nőt egy hajléktalan Pécsett

2019. május 29. szerda 16:46

Összevert, kirabolt egy nőt egy hajléktalan Pécsett

Pécsi Járásbíróság szerdán elrendelte egy tényleges tartózkodási hellyel nem rendelkező férfi letartóztatását egy hónapra kifosztás bűntette és testi sértés bűntette alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi vasárnap délután 15 óra körül egy pécsi buszmegállóban futva megközelítette az általa ismert, ott álló nőt majd amikor odaért, szó nélkül, ököllel orrnyergen ütötte, amitől a sértett megtántorodott.

A sértett kérte, hogy a gyanúsított fejezze be a bántalmazást és eközben az ott lévő lépcsőn leszaladt, de a férfi utána futott, megragadta a hajánál és testszerte ütötte.

Amikor az ütések következtében a sértett megroggyant, a gyanúsított többször megrúgta, emiatt a sértett a közeli árokba esett, ahol a gyanúsított tovább rugdosta és egyszer az arcán is megütötte.

Ezt követően a gyanúsított a sértett földre esett táskáját felkapta és rövid kutatást követően 4.000 forintot vett ki belőle, amellyel a helyszínről futva eltávozott.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, a terhére rótt bűncselekmények együttes büntetési tétele egytől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés, ellene jelenleg más, hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt is folyik büntetőeljárás.

Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elérhetetlenné válna, a sértettet megfélemlítené, befolyásolná, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék