Összevert egy ittas vendéget egy kidobó egy pécsi presszónál

2019. május 09. csütörtök 10:25

Összevert egy ittas vendéget egy kidobó egy pécsi presszónál

A Pécsi Törvényszék a kedden megtartott másodfokú tárgyaláson lényegében helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság 2018. február 26-án kihirdetett ítéletét, amellyel maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt 1 év 10 hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélt egy férfit, aki kidobóként dolgozva összevert egy ittas vendéget egy pécsi presszónál.

 

 

A vádlott 2015. május 1. napján kidobóként dolgozott egy pécsi presszóban. 

A sértett férfi ezen a napon 0 óra 15 perckor, ittas állapotban szeretett volna bemenni a szórakozóhelyre, azonban a vádlott rászólt, hogy ilyen állapotban nem fogja beengedni, menjen máshová.

A sértett ekkor vitatkozni kezdett a vádlottal, ennek során a vádlott egy ízben ököllel arcul ütötte. A sértett arca vérezni kezdett, ezért a vádlott beengedte a szórakozóhelyre, hogy az arcáról mossa le a vért.

A sértett kb. 45 percet tartózkodott a szórakozóhelyen, majd egy barátjával közösen távoztak onnan. Az épület előtt a sértett és a vádlott között ismét szóváltás alakult ki, melybe egy ismeretlen személy is bekapcsolódott, aki egy alkalommal, tenyérrel megütötte a sértettet.

Ezt követően a sértett távozni akart, azonban az erősen feldúlt állapotban lévő vádlott a helyszínről távozóban lévő sértettet a bal combján egy alkalommal, nagy erővel megrúgta.

A sértett a bántalmazás során súlyos sérüléseket - többek között az arccsont törését, bal combjának sérülését, a bal térd belső szalagjának sérülését -, és több kisebb sérülést szenvedett el. A combsérülése miatt maradandó testi fogyatékosság alakult ki nála.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék