Orosz embercsempészek segítették a Baranyában elfogott migránsokat - Videó!

2019. április 30. kedd 15:34

Orosz embercsempészek segítették a Baranyában elfogott migránsokat - Videó!

Négy orosz állampolgárságú férfit gyanúsítanak azzal, hogy a hétfőn Drávaszabolcs térségében elfogott 25 migráns külföldre juttatásához akartak segítséget nyújtani. 

 

Mint arról korábban írtunk, a rendőrök hétfőn 25 határsértőt fogtak el. A Horvátországból illegálisan érkezett 25 férfi afgán állampolgárnak vallotta magát.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A bevezetett intézkedések eredményeképpen a migránsok elfogását követően a rendőrök a helyszín közelében egy órán belül összesen négy autót állítottak meg, amelyekkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a migránsok továbbszállításához köthetők.





Az autókat vezető 40, 42, 43 és 48 éves orosz állampolgárok egyike sem tudott észszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon. A négy embercsempész közül három nem tudta igazolni magyarországi tartózkodásának jogszerűségét.

A rendőrök a négy gépjárművet lefoglalták, a csempészeket pedig elfogásukat követően előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A négy férfit embercsempészés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Forrás: BMRFK