Órákra leállt a távfűtés Pécsett, üzemzavar volt az erőműben

2021. január 13. szerda 16:34

Órákra leállt a távfűtés Pécsett, üzemzavar volt az erőműben

A belső villamosenergia-hálózat meghibásodása miatt ma délelőtt átmenetileg leállt az energiatermelés a pécsi erőműben. Ennek következtében a távhőszolgáltatás is szünetelt Pécs városában, közölte az erőmű. 

 

 

Az üzemzavar 10:21-kor lépett fel, amelynek következtében az erőműben működő kazánok és generátorok egyaránt leálltak. A pécsi erőmű szakemberei a meghibásodás forrásának azonosítását követően haladéktalanul nekiálltak az üzemzavar elhárításának.

Az azonnali beavatkozásnak köszönhetően az erőmű egyik blokkja 12:13-kor újra működésbe állt, azonban ez az egység a távhőigény 50 százalékát tudja ellátni, így a délutáni órákban átmenetileg csökkentett teljesítménnyel folyik a városban a távhőszolgáltatás.

A hibaelhárítási munkálatok befejezését követően - beleszámítva a rendszer felmelegedésének időigényét is - a távhőszolgáltatás várhatóan az esti órákra fog teljesen helyreállni.

„Addig is a pécsi erőmű nevében a lakosság türelmét és megértését kérjük, szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy az összes pécsi távhő-felhasználó részére minél rövidebb időn belül újra teljes körűen biztosítani tudjuk a szolgáltatást, és minimalizáljuk az esetleges szolgáltatáskiesést" - nyilatkozta Rudolf Péter a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója.

 

EQM