Önkénteseket képzett a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány

2014. február 25. kedd 07:32

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány húsz önkéntest képzett - a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karának támogatásával - a Norvég Alap által kiírt pályázaton.

A gyógyíthatatlan daganatos betegek otthoni ellátására jelentkező több mint 50 főből a szakemberek 20 személyt választottak ki, akikkel 2013 novemberében indult a képzés.

Az elméleti és gyakorlati modulokat egyaránt magába foglaló oktatást követően minden jelölt sikeres vizsgát tett. A kétnyelvű tanúsítványt dr. Csikós Ágnes, az alapítvány elnöke adta át a frissen végzett hospice önkénteseknek, akik a jövőben betegágy mellett és/vagy az alapítvány irodájában végzik hasznos tevékenységüket.

A képzés eredményeként képzett és elkötelezett önkéntesekkel több vizitóra biztosítható a betegek részére, emellett a hospice önkéntesek jelenlétét nemcsak Pécsett, hanem Komlón és Mohácson is növelni lehet.

A mostani képzésből kimaradt jelentkezőknek tervezik, hogy a jövőben újabb tanfolyamot szerveznek, hogy minél több képzett önkéntes vehessen részt az alapítvány tevékenységében.