Olasz-Adria körút: 94.900 Ft/főtől

2014. március 20. csütörtök 18:30

Olasz-Adria körút: 94.900 Ft/főtől

6 éjszaka 3 csillagos szállodában. Pihenés és kultúrtörténeti ínyencségek.

Időpont: 2014. július 13-19., augusztus 17-23.

További információk, foglalás

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  


1. nap: utazás Velence - Bologna érintésével Riminibe. Szállás elfoglalása. (940 km)

2. nap: Miniatur Itália - Ravenna
Kora délelőtti tengerparti fürdőzést követően egész Olaszország remek látnivalói között barangolunk a Dolomitoktól Szicíliáig: az élethű, jól elrendezett makettek, valamint a „velencei gondolázás" szép úti élményeket idéznek a szórakoztató és tudásfejlesztő séta során. Ravenna, mint a Nyugat-Római Birodalom utolsó fővárosa, majd, mint a bizánci császárok itáliai székhelye méltán világhírű műemlékeknek a gyűjtőhelye. A kora keresztény művészetek, a világon páratlan bizánci mozaikok legszebbjeit járjuk be Basilica San Vitale és S. Apollinare Nuovo, Neoniano kápolna, Püspöki Múzeum, Galla Placidia mauzóleum. (150 km)

3. nap: Urbino - Frassasi cseppkobarlang (fak. program)
Egy elbűvölően szép, hegyek közt fekvő hamisítatlan középkori várost, Urbinot keressük fel: a kanyargós utcák rózsaszín téglás összképéből kiemelkedik a Hercegi Palota hatalmas reneszánsz épülettömbje (régészeti és egyházi gyűjtemény). Utunk az Appeninek hegyes-völgyes vidékén át vezet a Frassasi karszt vidékére. Itt megtekintjük a XI. sz. San Vittore románkori templomot a korabeli híddal, majd szűk kanyonban jutunk fel a barlang bejáratáig: egy igazi mesevilág tárul elénk Itália legnagyobb cseppkőbarlang-rendszerének helyi vezetéssel történő bejárásakor. (230 km)

4. nap: Gradara - San Marino
Gradara - tengerhez közeli hegyre épült, erődített középkori város, séta a bástyákon; egzotikus tárgyak, állatok gyűjteménye. Délután San Marino romantikus hegyi hercegségébe látogatunk, amely büszkén vállalja máig tartó független államiságát. A csodálatos várostornyok, paloták között sétálgatva olcsó, vámmentes vásárlási lehetősége nyílik utasainknak. (60 km)

5. nap: Assisi - Perugia - Gubbio (fak. program)
Az ősrégi egyházi központban Assisi-ben tovább él Szent Ferenc kultusza. Legfőbb látnivalói a róla elnevezett bazilika világhírű freskóival, a Portiumcola kápolna, amit Szt. Ferenc épített, lentről rálátás a Rocce Maggiore középkori várra, a S. Chiare kilátóterasszal. A napi program méltó zárásaként felkeressük Umbria ősi fővárosát: Perugia-ban megtekintjük a pompás Priori palotát, a díszkutat, a katedrálist, séta az igazi olaszos óvárosban. Gubbio egy érintetlenül megmaradt hegyoldalra települt, falakkal körülzárt középkori városka. Megtekintjük a régi, felső városrészben a dómot, Hercegi Palotát és sétát teszünk a Piazzo Grande-t övező szűk és meredek utcákon. (380 km)

6. nap: Rimini
Fürdés, szabadidő Rimini széles strandjain; bejutás egyénileg Rimini értékes óvárosába, ahol híres műemlékek között járhat a turista: Augustus diadalíve, Tiberius római császár hídja, Palazzo Communale, XIII. sz-i Tempio Malatestiano.

7. nap: Pomposa apátság
Hazafelé útban megállás a VI. sz-ban alapított, rendkívül értékes Pomposa bencés apátságnál, amely különösen festett freskóiról és érdekesen osztott, karcsú harangtornyáról nevezetes. A Pó deltavidékén áthaladva számos folyóágat keresztezünk. Érkezés Bp.-re késő este. (870 km)

Egyágyas felár. 31. 900 Ft
6 vacsora felár: 24. 900 Ft (kötelező)

Fakultatív programok: (min. 12 fő)
Urbino-Frassasi barlang: 5. 900 Ft
Gubbio- Assisi - Perugia: 6. 900 Ft

Elhelyezés: 6 éj 3*-os partközeli szállodában Rimini üdülőövezetében. A többségében erkélyes szobákban fürdő/WC.

Ellátás: 6 büfé reggeli, 6 háromfogásos vacsora a hotel éttermében. 

Egyéb: Homokos strand és tengerparti sétány max. 500 m-re, hotelben étterem, bár, TV szoba.

Utazás/Id.vez.: Összkomfortos autóbusszal (légkondi, videó, büfé, WC). Idegenvezető kísér az út során végig! 

Belépők: kb. 70 €

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája)