Nyílt levelet írt a vadászkamara etikai bizottságának pécsi tagja a vadászgyalázás miatt

2018. november 29. csütörtök 15:27

Nyílt levelet írt a vadászkamara etikai bizottságának pécsi tagja a vadászgyalázás miatt

Nyílt levelet tett közzé az ismert pécsi ügyvéd, dr. Visegrády Zoltán mint sportvadász, s mint az Országos Magyar Vadászkamara Etikai Bizottságának tagja azt követően, hogy az ismert műsorvezető, Sebestyén Balázs vadászokat gyalázó kijelentéseket hangoztatott a műsorában. 

 

A műsorban annak kapcsán kerültek szóba a vadászok, hogy Nagyvisnyó mellett kilőttek egy védett farkast. Sebestyén Balázs élő adásban fejtette ki véleményét a jelenségről, amivel sok vadászó híresség érzékeny lelkébe taposott bele. Azt mondta, hogy a vadászok többsége az erőszakban hisz, kisebbségi komplexusos, „péniszhosszabbító" és alkoholista, akik jobban tennék, ha egymásra lövöldöznének az állatok helyett.

Visegrády Zoltán nyílt levelet tett közzé:


„Tisztelt Vadász, és vadászokat nem szerető barátaim!

Mint az Országos Magyar Vadászkamara Etikai Bizottságának tagja, és mint sportvadász, a napokban a médiában megjelent a vadászokat méltatlanul lejárató kampány kapcsán szeretnék pár gondolatot, nyílt levelet megosztani veletek.

A műsorvezető általánosítva, a vadászok nagy többségét ittasan vadászó alkoholista, gyáva jelzőkkel illette. Nyilvánvaló, hogy fogalma sincsen a vadászatról, a vadászokról, a saját maga által vezetett műsora szintjén hall és olvas ezt-azt, amiből levon egy következtetést és általánosít mindenkire.

Nem védekezni akarok a méltatlan és alaptalan támadásokkal szemben, mert arra nem szorulunk rá, azonban felelősségünk és feladatunk nekünk, vadászoknak, abban áll, hogy a társadalom minden rétegéhez, legfőképpen a gyerekekhez eljussunk és meg tudjuk velük ismertetni a vadászatot, annak hagyományait, szépségeit, aminek semmi köze sincs ahhoz, amit a műsorvezető közölt, és jelenleg is közvetít a nyilvánosság felé.

Az Országos Magyar Vadászkamara az „Ismerd meg a Vadászokat" programja keretén belül 2019. évtől a 2021. évi hazánkban megrendezendő Vadászati Világkiállítás elő-programjaként iskolákat járva fogja a gyerekeket megismertetni a vadászattal, a legkisebbektől a legnagyobbakig.

A műsorvezető hallgatottsága nagyon nagy, és a meggondolatlan hallgatottságvadász kijelentései miatt sajnos óriási károkat okoz nekünk. A munkánkat így nem is a nulláról, hanem a mínusz egyről kell kezdenünk, de hiszek benne, hogy sikerül eljutnunk oda, hogy a vadászat és a vadász szó hallatán az emberekben ne egy erdőt soha nem látott ember szavai jussanak eszükbe, hanem az igaz Magyar Vadászok, akiket ha bárhol meglátunk a zöld ruhájuk kapcsán az jut eszünkbe mint régen, gyermekkoromban.

A tisztaság, és a tisztesség.

Ez csak is a mi felelősségünk, a Vadászoké, senki másé.
Vadászüdvözlettel,

dr. Visegrády Zoltán ügyvéd
OMVK Etikai Bizottsági tagja."

EQM