Nőt ígért ismerősének egy pécsi férfi, végül felpofozta és ki is fosztotta

2018. október 08. hétfő 15:17

Nőt ígért ismerősének egy pécsi férfi, végül felpofozta és ki is fosztotta

A Pécsi Járásbíróság hétfőn kihirdetett ítéletével K. A. vádlottat kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt két év 10 hónap börtönre és három év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte. 

 

A vádlott és a sértett 2017. március 26-án, a hajnali órákban egy pécsi buszmegállóban beszédbe elegyedtek. Ennek során a vádlott ígéretet tett a sértettnek arra, hogy szerez neki nőt, mert ő ezzel foglalkozik.

Ennek érdekében ezt követően elindultak, majd szóváltás, vitatkozás alakult ki közöttük. A vádlott lökdösni kezdte a sértettet, majd a sértett felhívta a segélyhívót és közölte, hogy egy személlyel konfliktusba keveredett, segítséget kér. 

A vádlott meglátta, hogy a sértett a rendőrségnek telefonál, ezért abbahagyta a sértett lökdösését, pár lépést távolodott tőle, illetve a közeli autóbuszmegállóba ment. A sértett eközben közölte a központi ügyelettel, hogy nincs szüksége segítségre, de a hívását az informatikai rendszer nem rögzítette, mivel a sértett hívása közben megszakította a vonalat.

A vádlott meghallotta, hogy a sértett lemondta a rendőri intézkedést, majd odament hozzá és két pofont adott neki. Az ittas állapotban lévő sértett ettől a földre esett.

Ezt követően a vádlott a sértettől eltávolodott, az úttesten is átment, majd mégis csak visszatért a földön fekvő sértetthez és ekkor benyúlt a ruházatába és a kabátjából kivette a sértett pénztárcáját a benne lévő készpénzzel együtt, valamint személyi igazolványát, vezetői engedélyét, lakcím -, adó- és TAJ kártyáját, egészségbiztosítási és bankkártyáját, és a tárcában lévő egyéb iratokat, valamint a mobiltelefonját tokkal együtt, majd egy arra közlekedő gépkocsit leintett és azzal eltávozott a helyszínről.

A vádlott a sértettnek összesen 69.510 forint kárt okozott.

A sértett a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A sértett rövid időn belül felkelt a földről és a közeli nyilvános fülkéből telefonon értesítette a rendőrséget. Mivel a sértett a személygépkocsi rendszámát, mellyel a vádlott elmenekült, részben megjegyezte, a nyomozó hatóság rövid időn belül ellenőrzés alá vonta a gépkocsit. Ennek során a sértettől elvett értékeket megtalálta és lefoglalta.

Az ügyész, a vádlott és védője is három-három munkanap határidőt tartottak fenn a fellebbezés bejelentésére, ezért az ítélet még nem jogerős.

Képünk illusztráció.

Forrás: Pécsi Törvényszék - Fotó: Pixabay