Nőket kényszerített prostitúcióra, letartóztatta a bíróság

2019. augusztus 06. kedd 14:39

Nőket kényszerített prostitúcióra, letartóztatta a bíróság

A Pécsi Járásbíróság kedden elrendelte egy férfi letartóztatását kétrendbeli erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett kerítés bűntette, aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és kétrendbeli könnyű testi sértés vétsége alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított több, még ismeretlen társával együtt 2019. áprilisa és augusztusa között, két sértett nőt - megtévesztéssel, erőszakkal, fenyegetéssel, többszöri veréssel megfélemlítve, a szabadságuktól megfosztva - kényszerített arra, hogy külföldön prostitúciós tevékenységet folytassanak, majd az ezért kapott pénzt elvette tőlük.

A sértettek a bántalmazások hatására a gyanúsítottal nem mertek ellenkezni, csak szökésüket követően tettek feljelentést.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, vele szemben egyéb más büntetőeljárás is van folyamatban.

A gyanúsításban szereplő jelentős tárgyi súlyú bűncselekményekre is figyelemmel, alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne vagy az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

Az ügyész, a gyanúsított és védője tudomásul vették a bíróság végzését, így az végleges.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék