Nem törődött a sérültekkel, eltekert a bringás

2019. május 31. péntek 10:37

Nem törődött a sérültekkel, eltekert a bringás

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a kerékpárosnak az ügyében, aki Szigetvár határában a 6-os főúton történt baleset helyszínét elhagyta. 

 

 

Segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatott büntetőeljárást a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 23 éves somogyapáti férfi ellen.

Egy busz közlekedett 2018. december 6-án 6 óra 43 perckor a 6-os főúton Barcs irányából Pécs felé, amikor Szigetvár határában megelőzött egy kerékpárost, majd visszatért a sávjába. A szemből érkező terepjáró ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, összeütközött a busszal, amelynek következtében az autó az út melletti árokba sodródott.

A busz az ütközést követően letért az útról, kidöntött egy villanyoszlopot, majd egy ház falának ütközött.

A busz vezetője és egy utas könnyű, a terepjárót vezető férfi pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A kerékpáros a balesetet észlelte, azonban a helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyta anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy bárki megsérült-e, illetve a segítségét sem ajánlotta fel.

A rendőrök a kerékpárost pár napon belül azonosították, majd kihallgatták.

Az ügyben a Szigetvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: BMRFK