Nem számíthatnak valódi elismerésre a városvezetőktől a védekezésben résztvevő pécsiek

2020. július 16. csütörtök 14:24

Nem számíthatnak valódi elismerésre a városvezetőktől a védekezésben résztvevő pécsiek

„Nem lehet elégszer köszönetet mondani azoknak, akik a járványhelyzet idején segítőkezet nyújtottak a rászoruló pécsieknek, ezzel is megkönnyítve a védekezést a koronavírus terjedésével szemben és segítve elsősorban az időseket a legnehezebb napok átvészelésében. Valódi és teljes körű elismerésre azonban továbbra sem számíthatnak a védekezésben résztvevő pécsiek a városvezetéstől, mivel a cégvezetői béremelések, ügyvédi kifizetések és a polgármester más bizalmasainak juttatott fizetések továbbra is előbbre valók Péterffy Attila számára", írta közleményében a pécsi Fidesz-frakció. 

 

„Hiába javasoltuk ugyanis, hogy nettó 50 ezer forintot kapjanak a vírus elleni védekezésben résztvevő szociális dolgozók és azok az óvodai munkavállalók is, akik a járványhelyzet idején részt vettek az időseket segítő P.A.P.I. kezdeményezés megvalósításában, a baloldali városvezetés ennek az összegnek csak a felét volt hajlandó megszavazni a szociális terület munkavállalóinak részére, miközben a védekezésben résztvevő óvodai dolgozók pedig kimaradnak a jutalmazásból.

Míg összesen 7.218.760 Ft-ot fordít Polgármester Úr a védekezésben résztvevők elismerésére, addig ezzel szemben az általa a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. élére kinevezett Szabó Szilárd vezérigazgató éves szinten prémiumokkal és járulékokkal 17.493.000 Ft fizetésemelést tudhat magáénak 2020-ban. (Szabó Szilárd bruttó 1.800.000 forintot kap havonta, hétszázezerrel többet, mint elődje, s év végén a fizetése 75 százalékát kapja meg prémiumban. Ez a megemelkedett éves fizetése mellett további 6.300.000 Ft-ot jelent éves viszonylatban.)

Azaz csak az ő megemelt bére helyett sokszoros elismerésben lehetne részesíteni a szociális dolgozókat és az védekezést segítő óvónőket, dajkákat.

Emiatt rendkívül igazságtalan döntésnek tartjuk, hogy miközben Péterffy Attila bizalmasa milliós béremelést tudhat idén magáénak, addig a védekezésben részt vevő szociális dolgozók szemét egyszeri 25 ezer forinttal szúrja ki Polgármester Úr, az óvodai dolgozók pedig semmit sem kapnak", olvasható a közleményben.

 

EQM