Nem fújták le, csak elhalasztották a járvány miatt a homoszexuálisok Pécsre tervezett felvonulását

2020. március 16. hétfő 14:52

Nem fújták le, csak elhalasztották a járvány miatt a homoszexuálisok Pécsre tervezett felvonulását

Felfüggesztették a május 16-ára tervezett pécsi homoszexuális felvonulás előkészítését a szervezők, ám tervüket nem adták fel, így várhatóan egy későbbi időpontban megtartanák. A homoszexuális felvonulás miatt indított, közmeghallgatást kikényszeríteni hivatott aláírásgyűjtést ugyancsak szüneteltetik. 

 

A jelenlegi állás szerint május 16-án mégsem vonulnak fel homoszexuálisok Pécs belvárosában, a szervezők ugyanis bejelentették, felfüggesztik a szervezést az új koronavírus-járvány miatt.

Azt írták, „vészforgatókönyv megalkotásán dolgoznak, folyamatosan tájékozódnak szakértő és tanácsadó munkatársaiktól, s az új időponttal kapcsolatban mindenkit idejében tájékoztatnak."

Mindez tehát azt jelenti, hogy a rendezvényt nem véglegesen, hanem csak időlegesen fújták le.

A járvány miatt azt az aláírásgyűjtést is felfüggesztették, amelyekkel azt szeretnék kikényszeríteni, hogy Pécs balliberális városvezetése tartson közmeghallgatást a homoszexuális felvonulás ügyében.

Kővári János, a KDNP-ÖPE frakcióvezetője kezdeményezésére elindult aláírásgyűjtés papíralapú íveken zajlott, s eddig már több ezren csatlakoztak hozzá.

Kővári János azt közölte, amennyiben a későbbiek során mégis folytatják a homoszexuális felvonulás megszervezését, újraindítják tiltakozó akciójukat.

Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata szerint legkevesebb hatezer aláírásra van szükség a közmeghallgatás kitűzéséhez.

A világhálón ugyanakkor továbbra is aláírható a homoszexuálisok felvonulása elleni tiltakozó petíció, amelyet eddig már több mint tíz és félezren írtak alá.

M. B.