Mozart legismertebb operáját tűzi műsorra a PFZ

2019. április 17. szerda 14:00

Mozart legismertebb operáját tűzi műsorra a PFZ

Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban. 

 

A rendező arról ismert, hogy interpretációival képes mindenki számára érthetővé és élvezetessé varázsolni a műveket - hívta fel a figyelmet a közlemény.

A darab a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar (PTE-MK) opera tanszakos növendékeinek vizsgaelőadása, amely a Pannon Filharmonikusok és az egyetem többéves együttműködésének keretében jön létre idén is.

A végzős hallgatók mellett olyan neves énekművészek lesznek hallhatóak, mint Horváth István, Szécsi Máté, Sóti Erika, Bognár Szabolcs és Bagdi Zoltán - sorolta az összegzés, arra is kitérve, hogy a pécsi egyetem zenekarát Kocsár Balázs dirigálja.

Az ismertetés szerit a rendezés egyik különlegessége, hogy rámutat arra, minimális kellékkel és díszlettel is lehet illúziót kelteni, színházat teremteni, miközben a külön erre a darabra létrehozott animációs film vetítése a közönség legfiatalabb és legidősebb tagjainak is még könnyebben értelmezhetővé teszi a színpadon látottakat.

A beavató operának is tekinthető Mozart-mű a két főhősének - Taminónak és Paminának - kalandjai során a nézők a szereplőkkel együtt élik meg, hogyan fejlődhet személyiségük az életben rájuk váró nehézségek közepette - írta a PFZ.

Forrás: PFZ