Motoron gurultak a pécsi Mikulások a gyerekekhez, tele volt a puttonyuk

2018. december 02. vasárnap 12:58

Motoron gurultak a pécsi Mikulások a gyerekekhez, tele volt a puttonyuk

Idén vasárnap tartották meg a már szinte hagyománnyá vált Motoros Mikulás Gurulást Pécsett. Az eseményre, mint minden évben, körülbelül száz motoros érkezett Mikulás jelmezben, de voltak angyalok, krampuszok és rénszarvasok is.  

 

Tóth András, a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy az első Mikulás Motoros Gurulást Benkő János motoros szervezte meg öt évvel ezelőtt egy szűkebb baráti társasággal. Következő évben már a barátok is szóltak a barátaiknak, s így jutott el az esemény híre a Dél-Dunántúli Motoros Egyesülethez is. A társaság nagyszerűnek tartotta az ötletet, s azonnal a kezdeményezés mellé álltak. Mára már minden évben átlagosan száz Motoros Mikulás gurul végig a városon.

Vasárnap a motorosok fél tíz körül már elkezdtek gyülekezni a Budai Vám környékén, a Tesco parkolóban. Az arra járók kíváncsian figyelték őket, a kisebbek pedig nagy örömmel integettek a Mikulásoknak. Tíz órakor már majdnem mindenki a helyszínre érkezett, de az utolsó pillanatban érkezőket is megvárták.

A szervezők az indulás előtt egy rövid tájékoztatást adtak, amely során elhangzott, hogy a  legelső állomás Pécsbánya, majd megállnak a Gyermek Klinikánál, a Mecsek Áruháznál, a Plázánál, végül a Széchenyi téren várják őket a gyerekek.

A menet fél tizenegykor indult a Tesco parkolóból, előtte azonban nem maradhatott el a már jól megszokott csoportkép. A fotózás után mindenki indulásra készen állt, a motorok felbőgtek, a dudák hangját minden környékbeli hallhatta. A felvonulókat rendőrök és motoros polgárőrök kísérték.

A résztvevők az összes helyszínen gyerekekhez látogattak el, akik már nagyon várták a motoros Mikulásokat. A látogatás során az aznap és a már korábban összegyűjtött édességekkel, apróságokkal ajándékozták meg a gyerkőcöket.

A mostani gurulásra is körülbelül 100 motoros érkezett, akik a felvonuláson kívül még egy meglepetéssel készültek. Az ötletgazdák gyűjtést szerveztek még az esemény előtti napokban, az ajándékokat pedig november 29-ig lehetett leadni a megadott helyszíneken.

Rengeteg ajándék gyűlt össze, ezeket (plüss, ruhák, játékok, csokik, tartós élelmiszer, színház belépő) december 5-én fogják elvinni és átadni az Éltes Mátyás iskolában. Természetesen az ajándékokból a felvonuláson érintett helyszíneken is kaptak a gyerekek, akiknek hatalmas örömöt okoztak ezzel.

 

Pauska Petra - Fotó: Dittrich Éva