Most önnek is lehet rendőrautója, de akár esztergapadot is vehet a zsaruktól

2018. szeptember 17. hétfő 14:18

Most önnek is lehet rendőrautója, de akár esztergapadot is vehet a zsaruktól

Többek közt fékpad-mechanikához, csápos emelőhöz vagy akár egy esztergapadhoz is jó áron lehet hozzájutni a rendőrség árverésén. A keddi rendezvényen a több tucat gép és alkatrész mellett 18 darab saját, illetve 13 hatósági eljárás során lefoglalt jármű is kalapács alá kerül. 

 

Megszabadul a feleslegessé vált járműveitől a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. A tájékoztatójuk alapján tizenegy Skoda Octaviára, öt darab Opel Astrára, illetve egy Skoda Yetire és egy Suzuki GN motorkerékpárra licitálhatnak az érdeklődők szeptember 18-án, kedden. A járgányok kikiáltási árai a típustól, az évjárattól, illetve a műszaki állapottól függően jelentősen eltérnek: míg például az egyik Octaviához akár 18 ezer forintért is hozzá lehet jutni, egy 2012-es Yetire 930 ezer forinttól indul majd a licit.

A rendőrség a saját autói mellett hatósági eljárás során lefoglalt járműveket is kínál az érdeklődőknek. Az összesen 13 darab járgány esetében potom összegű kikiáltási árakat szabtak meg. Egy Honda motorkerékpárra például 10 ezer forinttól kezdődhet a licitálás, egy Opel Vectrát húsz-, míg egy Renault Megane-t ötvenezer forintos induló áron kínálnak. Persze, jó tudni, hogy ezek a járművek forgalmi rendszámmal nem rendelkeznek. Amelyek igen, azok valamelyest magasabb összegről indulnak, de a százezer forint kikiáltási árú Peugeot 206-osnál nincs drágább a kínálatban.

Hogy a motorkerékpár, illetve az autók milyen műszaki állapotban vannak, a hétfői nap folyamán tekinthető meg az Athinay utca 7-9. címen reggel kilenc és délután három óra között.

Szakértő állapítja meg a kikiáltási árakat

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnál érdeklődésünkre azt közölték, a korábbi árverések során a feleslegessé vált eszközöket, készleteket többnyire sikerült értékesíteni. Hozzátették: a kikiáltási árakat szakértő állapítja meg, aki - a piaci viszonyokat is figyelembe véve - azokat a kereslet-kínálathoz igazítja.
Mint megtudtuk, az eladásra kínált, szolgálati használatból kivont járművek felújítása gazdaságtalan vagy nem kivitelezhető a rendőrség számára.

A rendőrségi tájékoztatás alapján a járművek mellett több tucatnyi alkatrészt is értékesítenének az árverésen. Ezek között találhatunk Lada Niva hátsó lámpabúrát, lökhárítót, vezérműláncot, vagy éppen Opel Astra ajtózárat.

Annak is érdemes ellátogatnia a rendőrségi kiárusításra, akinek éppen egy esztergapadra van szüksége, netán egy kétoszlopos csápos emelőhöz jutna hozzá jutányos áron.

Az árverést szeptember 18-án 10 órától tartják a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságán (Pécs, Athinay utca 7-9.), a regisztráció 9 órakor kezdődik.

További információ, az árverésre kínált járművek alkatrészek listája ide kattintva érhető el.


Képünkön az árverésre szánt darabok.

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva