Mohácson, Kölkeden és Dunafalván is fogtak el migránsokat

2022. augusztus 09. kedd 08:08

Mohácson, Kölkeden és Dunafalván is fogtak el migránsokat

A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn összesen 480 határsértőt tartóztattak fel és 305 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

 

 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 18 esetben összesen 144 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsbokod, Balotaszállás, Bátmonostor, Budzsak, Dunafalva, Katymár, Kelebia, Kunbaja, Mélykút, Tataháza, Tompa és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 38 esetben összesen 298 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Ferencszállás, Királyhegyes, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged- Gyálarét és Zsombó közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal összesen 4 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Fertőrákos és Mosonmagyaróvár közigazgatási területén.

Baranya megyében 2 alkalommal összesen 3 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Mohács és Kölked közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 2, Tatabányán 13, Balassagyarmaton 5, Inárcson 2 esetben összesen 4, Szigetszentmiklóson 7 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, egyiptomi, indiai, iraki, jemeni, jordán, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Forrás: police.hu