Mentősökre támadt részegen egy pécsi férfi, itt az ítélet

2020. május 15. péntek 08:37

Mentősökre támadt részegen egy pécsi férfi, itt az ítélet

A Pécsi Járásbíróság a napokban - tárgyaláson kívül meghozott büntetővégzésével - egy vádlottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 300.000,- forint pénzbüntetést szabott ki. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020. január 3. napjáról 4. napjára virradó éjjel Pécsett, egy belvárosi szórakozóhelyen tartózkodott, ahol az elfogyasztott alkohol miatt január 4-én 00.30 óra körüli időben eszméletét vesztette és a bárpult előtt a földre került.

A szórakozóhelyen lévők telefonon mentőt hívtak a helyszínre. A mentő kiérkezésekor a vádlott a bárpult előtt a földön hanyatt feküdt, magánál volt, azonban érthetetlen szavakat mondott.

A mentőszolgálat két tagja ekkor a mentőágyra fektette és a mentőgépjárműbe tette a rendezetlen ruházatú vádlottat úgy, hogy a mentőágy két biztonsági övét bekapcsolták, az egyik a derekánál, a másik pedig a térdénél rögzítette a vádlottat.

A mentősök a vádlott vitalis paramétereit akarták megvizsgálni, amikor a vádlott elkezdett káromkodni, kiabálni, folyamatosan káromkodott, nem engedte, hogy a mentőápoló a vérnyomását megmérje, mindkét kezével elkezdett feléjük csapkodni, megpróbálta őket megütni, illetve felállni a mentőágyról.

A mentősök próbálták elkerülni az ütéseket úgy, hogy azok irányából elhajoltak, eltartották a fejüket, így a vádlott nem érte el őket. Felszólították magatartásának abbahagyására, aminek a vádlott nem tett eleget, továbbra is csapkodott feléjük.

Az egyik mentős a félig ülő helyzetben lévő vádlott mögé ment, hátulról lefogta, és a mentő gépjármű padlójára szorította, miközben a másik mentős a mentésirányításon keresztül rendőri segítséget kért a helyszínre.

A mentősök sérülést nem szenvedettek, a mentőben kár nem keletkezett.

A vádlott cselekményével közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozott.

A büntetővégzés nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék