Mélybe zuhant egy ember a megyei önkormányzatnak is helyet adó Széchenyi téri épület lépcsőházában

2021. január 12. kedd 17:39

Frissítve: 2021. január 12. kedd 19:58

Mélybe zuhant egy ember a megyei önkormányzatnak is helyet adó Széchenyi téri épület lépcsőházában

Rendőrök és mentők érkeztek kedden öt óra után a pécsi Széchenyi térre, a megyei önkormányzatnak is helyet adó épületbe. Mint megtudtuk, egy ember a harmadik emeletről, a belső lépcsőházban a mélybe zuhant.

 

Lapunk értesülései szerint a később szerencsétlenül járt ember azzal lépett az épületbe, hogy a harmadik szinten - ahol nem a megyei önkormányzat, hanem egy gyermekvédelmi intézmény működik - szeretné megnézni a díszítőelemeket és a freskókat.

A portán természetesen tovább engedték, semmi ok nem lett volna ennek ellenkezőjére, hiszen középületről van szó, s a látogató sem viselkedett furcsán.

Ezt követően felment a harmadik emeletre, majd onnan a mélybe esett - az a jelenlegi információk szerint biztos, hogy nagyon súlyosan megsérült. A nála lévő holmik a folyosón maradtak.

Azt egyelőre nem tudni, baleset történt-e vagy valami más. 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a haláleset körülményeit a Pécsi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, de részletesebb tájékoztatást a jogszabályok értelmében nem adhatnak.


A megyei önkormányzat közleménye:


Őszinte megrendüléssel fogadtuk, hogy tragikus hirtelenséggel elveszítettük az egyik legkiválóbb és legfelkészültebb fiatal kollégánkat, dr. Haffner Tamást kedden.

Nagy munkabírású, szorgalmas, aktív és másokért mindig tenni akaró fiatalembertől búcsúzunk, akinek fájdalmas vesztesége mélyen megrázta közösségünket. A Baranya Megyei Önkormányzat dolgozói, munkatársai és vezetői őszinte részvétüket fejezik ki a családnak, a hozzátartozóknak, és osztoznak fájdalmukban.

M. B.