Megtaláltuk az igazi pécsi Mikulást - A Széchenyi téren várja a gyerekeket csütörtökön

2018. december 04. kedd 16:09

Megtaláltuk az igazi pécsi Mikulást - A Széchenyi téren várja a gyerekeket csütörtökön

Bár az ünnepek előtt eléggé elfoglalt a Mikulás, de lapunknak mégis sikerült elcsípnie. Éppen a pécsi belvárosban sétálgatott, hogy szemügyre vegye a hangulatos adventi vásárt és az épp arra sétáló pécsieket.  

 

December elsején délelőtt tűnt fel a Mikulás a Széchenyi tér környékén, akit azonnal körbe is rajongtak a gyerekek és a felnőttek. A szerencsésebbek még egy közös fotót is készíthettek vele, de sok ideje nem volt, sietnie kellett haza a többiekhez, akik már kíváncsian várták a helyzetjelentést.

Lapunk munkatársának sikerült megállítania pár percre az elfoglalt és sietős Mikulást, aki egy-két dolgot elárult magáról. 

Szerette volna felmérni a pécsi terepet, ezért sétálgatott egy kicsit a városban. Körülbelül 600 éve már, hogy bejárja az egész világot, s ajándékokkal a zsákjában igyekszik beférni a kéményekbe, hogy senki se maradjon meglepetés nélkül december hatodikán. Bár idén felszedett pár kilót, de azt mondta, senkinek nem kell aggódnia, megoldják a problémát, s a kémények is egyben maradnak.

Elmondta lapunknak, hogy Pécset kifejezetten kedveli, s rendszeresen látogatja a várost az ünnepi időszakban. Nagyon sok levelet és rajzot kap a pécsi gyerekektől, amiket lappföldi irodájában több évre visszamenőleg nagy szeretettel őriz segítőivel.

Idén Japánban kezd a társaság, majd kelet felé veszik az irányt a szánnal, Pécsre pedig december 6-án, délután 2-3 óra felé érkeznek vissza. A Széchenyi téren találkozhatnak a gyerekek a Mikulással és barátaival, akik már nagyon készülnek az alkalomra.

Mindenkivel külön elbeszélget majd és természetesen egy kis aprósággal is megjutalmazza az új, s visszatérő gyerkőcöket. Az érdeklődőket egészen este hétig várja, s reméli, hogy rénszarvasai nem lesznek túl makrancosak.

Pauska Petra - Fotó: Dittrich Éva