Megérkezett Pécsre, beszállt a helyi politikába Soros György: kitömött egy alapítványt

2017. december 02. szombat 21:50

Megérkezett Pécsre, beszállt a helyi politikába Soros György: kitömött egy alapítványt

Mintegy 500 ezer dollárt, azaz 130 millió forintot kapott Az emberség erejével elnevezésű alapítvány Soros György alapítványától - hangzott el az M1 szombat esti Híradójában.  

 

Nyirati András, a pécsi alapítvány elnöke elmondta: a pénzt a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére kapták; a támogatási szerződést már alá is írták.

"Törvényileg sem tehetjük, hogy politikai tevékenységet folytassunk. Tehát bennem ha bármi ilyen veszély felmerült volna, hogy ez a program ez ilyet valósítana meg, akkor nem is írhattam volna alá" - fogalmazott az alapítvány elnöke.

A héten egy hírportál számolt be arról, hogy vidéki terjeszkedésbe kezd a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítvány, amely hamarosan több százezer dollárt oszt majd szét dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között, így szállva szembe a kabinettel.

Az abcug.hu portálon csütörtökön megjelent cikkben azt írták, a lépés illeszkedik az új stratégiába, amely aktívabban lép fel a kormányzati támadásokkal szemben.

A Híradóban idézték Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt, aki a műsorban arról beszélt, hogy Soros György vidéki civil központjai az üzletember céljait segítenék: a bevándorlás erősítését, a kerítés lebontását és azt, hogy bevándorláspárti kormány legyen Magyarországon.

Soros György az egy nappal korábban közzétett videoüzenetei egyikében azt mondta: ő ugyan nincs Magyarországon, de az emberek, akiket támogat, érzik az "üldözést".

MTI