Megépül a park a Magasház helyén, a kertvárosi játszótér sem marad ígéret

2018. július 03. kedd 09:14

Megépül a park a Magasház helyén, a kertvárosi játszótér sem marad ígéret

Már nagyon várják a kertvárosi családok, hogy az ígéreteknek megfelelően új játszótérrel gazdagodjon a városrész, a támogatási szerződésre rövidesen rákerülnek az aláírások. Szintén munkálatok indulnak a Magasház helyén, a leendő parkban nem csak a gyerekek érezhetik majd jól magukat, a nagyobbak akár egy kávé vagy üdítő társaságában is kikapcsolódhatnak.

A pécsi önkormányzat még 2016-ban kérdezte meg a kertvárosiakat a tervezett fejlesztésekkel kapcsolatban. A konzultáció során többek közt egy új rendelőintézet, valamint egy nagy játszótér helyszínével kapcsolatban is érdeklődtek a döntéshozók. Előbbi beruházás már megvalósult a Nevelési Központ közelében, és hamarosan az utóbbi fejlesztés is elindul.

- A kertvárosi játszótér tervei elkészültek, a fejlesztési forrás megszerzéséhez szükséges pályázatot benyújtottuk, a támogatási szerződés megkötése a közeljövőben várható - nyilatkozta lapunknak Páva Zsolt polgármester. Hozzátette: ezt követően választják ki a kivitelezőt.

Ideiglenesen sem lesz kutyafuttató

Igényként felmerült, hogy a Magasház helyén kutyafuttatót alakítsanak ki. Az önkormányzatnál ugyanakkor azon az állásponton vannak, hogy mivel „belátható időn belül" elkezdik a park építését, még ideiglenesen sem indokolt, hogy erre használják a területet. Az ötlet megvalósítása szerintük „logikátlan és költséges lenne".

A Kertváros Konzultáción a többség azt kérte, a játszótér a Nagy Ferenc tér, illetve a Tildy Zoltán utca közelében épüljön meg.

Szintén a korábbi ígéretek között szerepelt, hogy az elbontott Magasház helyén parkot alakítanak ki.

- Jelenleg a kivitelezési közbeszerzési eljárás újbóli lebonyolítása zajlik, tekintettel arra, hogy az első ajánlati körben a becsült költségnél magasabb árajánlatok érkeztek be - fogalmazott a városvezető.

Ha a szakemberek viszonylag gyorsan végeznek a papírmunkával, akár már idén ősszel elkezdődhet az építkezés.

Az egykori huszonöt emeletes épület helyén egy parkot alakítanak ki, játszótérrel együtt. Mint megtudtuk, a terület déli részén egy kávézó nyílik majd, illetve a környező közterületi részeken megújulnak a burkolatok és a parkolók, valamint elektromos autók töltésére szolgáló oszlopot is telepítenek. 


Képünk illusztráció. 

Palotás Péter