Még soha ennyi kiállító nem volt a Szentlőrinci Gazdanapokon - Íme, a díjazottak

2019. augusztus 04. vasárnap 18:05

Még soha ennyi kiállító nem volt a Szentlőrinci Gazdanapokon - Íme, a díjazottak

Bár hétvégén szeszélyes volt az időjárás, egyedül a mezőgazdasági gépek szombati szántóföldi bemutatóját nem tudták megtartani a Szentlőrinci Gazdanapokon, ahol még soha ennyi, 450 kiállító vonultatta fel kínálatát.

 

A péntektől vasárnapig tartó Szentlőrinci Gazdanapok Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági szakvására, ahol idén rekordszámú, 450 hazai és külföldi mezőgazdasági gépforgalmazó, állattenyésztő és ezekhez kapcsolódó tevékenységet folytató cég és az élelmiszeriparban érdekelt vállalkozás jelent meg, mellettük őstermelők, kistermelők, kézművesek.

- Úgy gondolom, minden szempontból sikeres rendezvényt zártunk - fogalmazott gyors értékelésében vasárnap délután Pohl Marietta, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója. - A kiállítók száma idén rekordot döntött, még soha ennyi vállalkozás nem volt jelen a Szentlőrinci Gazdanapokon, s ez a látogatók számában is tükröződött.

A vásárt az égiek is kegyeikbe fogadták, hiszen bár meglehetősen szeszélyesen alakult a hétvége időjárása, nem okozott komoly fennakadást.

- A pénteken este lezúdult eső miatt mindössze egy szombati program, a mezőgazdasági gépek szombati szántóföldi bemutatója maradt el, a gépeket akkor nem lehetett működés közben megtekinteni, viszont szerencsére semmi másban nem befolyásolta az időjárás a vásár lebonyolítását.

Pohl Marietta hozzátette, a rendezvény zárását követően azonnal megkezdték az értékelést, a tapasztalatok összegzését, azaz lényegében máris elkezdték a következő vásár előkészítését.

 

A Szentlőrinci Gazdanapokon a számos különdíj mellett a vásár nagydíjait is átadták:
A XXVI. Szentlőrinci Gazdanapok Nagydíját a Pécsi Agroker Kft., aÉlelmiszeripari Nagydíjat a Szigetvári-Hús Kft., a Mezőgép Kiállítási Nagydíját a Tomelilla Kft., a Mezőgazdasági Nagydíjat a Helyből Finomat Szövetkezeti Együttműködés, A Kistermelői Nagydíjat a Hobbi Kert, Bódis János és Horgas Tímea kistermelői családi gazdaság, a vállalkozói központ Kiállítási Nagydíját a Chilion Magyarország Kft. kapta.

Képünkön: a díjazottak.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva