Mecseki ősmaradványokból nyílt kiállítás a Pécsi Állatkertben, mamutbordát is láthatunk

2018. szeptember 07. péntek 14:02

Mecseki ősmaradványokból nyílt kiállítás a Pécsi Állatkertben, mamutbordát is láthatunk

Új kiállítás nyílt a Pécsi Állatkertben, ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót pénteken Siptár Dávid, az állatkert ügyvezető igazgatója, Pap Zsuzsanna, a projekt vezetője, valamint Csornay Boldizsár, a Janus Pannonius Múzeum igazgatója 

.

Őskori medvekoponyát, mamutbordát és tengeri fosszíliákat is megcsodálhatnak mától az állatkert aulájába látogatók. A Mecsek és a Villányi-hegység hajdanvolt élővilágát bemutató tárlatot különféle foglalkozások segítségével ismerhetik meg a gyerekek.

Siptár Dávid a kiállítás megnyitóján elmondta, hogy eddig példátlan projekt ez, elsősorban a pécsi-baranyai diákság számára. Persze az állatkert aulájában bárki megnézheti a teljesen ingyenes kiállítást, a vendégeken kívül a betérő turisták, kirándulók is. Aki pedig végigjárja a kiállított leleteket, egy átfogó képet kaphat a térség őskori leleteiről és élővilágáról.

- Három év alatt több mint tizenkétezer gyermeket fogadnánk, akik különféle foglalkozások keretei között ismerhetnék meg az őskor élővilágát - tette hozzá.

Papp Zsuzsanna ismertette, a kiállítás a jura korszaktól a jégkorszakig páratlan és különös leleteket mutat be a mecseki és a villányi hegységből.

- Látványos darabok a gyapjas mamuttól származó bordák, fogak. De például a barlangi medvének vagy egy hiénának a koponyáját is megcsodálhatjuk és betekintést is nyerhetünk a tengerek élővilágába karbonok és korallmaradványok segítségével. - Nagyon komoly leletanyaggal rendelkezik a terület - hangsúlyozta.

Kártyajátékok, foglalkoztató füzetek készülnek a gyerekek számára. Kiscsoportos foglalkozások keretében, a tárgyakat a kezükbe véve sajátíthatják el a tudásanyagot

Forrás: Pécs Állatkert