Máté Jánost nevezheti ki a PSN Zrt. ügyvezető igazgatójának a pécsi közgyűlés kedden

2019. december 09. hétfő 14:02

Máté Jánost nevezheti ki a PSN Zrt. ügyvezető igazgatójának a pécsi közgyűlés kedden

Lapunk érdeklődésére Máté János megerősítette, Péterffy Attila, Pécs polgármestere őt kérte fel a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) vezérigazgatói posztjának betöltésére. Kinevezéséről kedden dönthet a pécsi közgyűlés. 

 

 

Amint arról beszámoltunk , november 12-én lemondott a PSN Zrt. vezérigazgatói posztjáról Vári Attila, az önkormányzati cég vezetése ugyanis összeférhetetlen képviselői mandátumával.

Azóta nincs aláírásra jogosult vezető a PSN-nél - mondta lapunkban megjelent interjúban Vári Attila , ami egyrészt veszélyezteti a napi feladatok ellátását, másrészről erre az időszakra esik, pontosabban így csak esne a munka dandárja, többek között a következő esztendő költségvetésének összeállítása, a TAO-támogatások megszerzése, felhasználásának tervezése is. Utóbbi igen jelentős, mintegy 600 milliós tétel, abból fedezhető például az utánpótlásban dolgozók bére, a gyerekek versenyekre utaztatása is. Ha ez a forrás csökken, az nagyon komoly gondot fog okozni.

Vári hozzátette, mindeddig egyetlen egyeztetésre sem került sor az átadás-átvétel kapcsán köztem és az önkormányzat között, ennél azonban sokkal aggasztóbb, hogy a pécsi sport jövőjét illetően sem a kampányban, sem azt követően nem fogalmaztak meg semmilyen konkrét tervet a város új vezetői.

Írásunk megjelenését követően Péterffy Attila, Pécs polgármestere levélben szólította fel a fideszes képviselőt, hogy december 15-ig, munkaviszonya megszűnéséig biztosítsa a PSN Zrt. működőképességét. Vári Attila szintén levélben tájékoztatta arról Péterffy t, hogy ha vezérigazgatóként közreműködne a cég vezetésében, az törvénysértő lenne.

Ebből a szempontból a helyzet tehát változatlan maradt, keddtől azonban újra lehet kinevezett vezérigazgatója a cégnek.

Lapunk érdeklődésére Máté János megerősítette, Pécs polgármestere felkérte a poszt betöltésére, amiről kedden szavaz a közgyűlés.

Máté János 1958-ban született Veszprémben. Győrben érettségizett, ezt követőn került Pécsre, a tanárképző főiskolára földrajz-testnevelés szakra. A diplomaszerzés után öt évig a Bánki Donát Utcai Általános Iskolában tanított. Ezen időszak alatt is tartott edzéseket a PEAC színeiben. 1989-ben ment át a PVSK-hoz, azóta - egy kisebb szünetet leszámítva - folyamatosan ott dolgozik.

Máté János mindemellett a Pécsi Stop kiadójának ügyvezető igazgatója.

Forrásaink szerint azért telhettek el hetek a lemondott vezérigazgató utódjának kinevezéséig, mert Máté János mellett felmerült egy másik jelölt, Török Ottó kinevezése is, aki a Gyurcsány-kormány államtitkára volt.

Ő azonban - információnk szerint - nem vállalta el a megbízatást, a cégénél tapasztal meglehetősen bizonytalan állapotok miatt.

Török Ottót megkíséreljük elérni az ügyben, amennyiben sikerrel járunk, frissítjük cikkünket.

M. B.