Lemondott a PSN Zrt. vezérigazgatói posztjáról kedden Vári Attila

2019. november 12. kedd 15:36

Frissítve: 2019. november 12. kedd 16:12

Lemondott a PSN Zrt. vezérigazgatói posztjáról kedden Vári Attila

Forrásaink szerint kedden lemondott vezérigazgatói posztjáról Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) vezérigazgatói posztjáról Vári Attila. Úgy tudjuk, a Fidesz-ÖPE-KDNP szövetség színeiben képviselői mandátumot szerzett Vári Attila továbbra is Pécsett marad. Péterffy Attila, Pécs polgármestere közleményben reagált.

 

Vári Attila a Fidesz-KDNP-ÖPE szövetség pécsi polgármesterjelöltje volt, a helyhatósági választáson képviselői mandátumot szerzett.

A PSN Zrt. vezérigazgatói posztja és a közgyűlési mandátum összeférhetetlen, Vári Attilának a testület alakuló ülésétől számítva harminc napon belül döntenie kellett, melyikről mond le.

Úgy tudjuk, ez a döntés megszületett, s kedden lemondott vezérigazgatói megbízatásáról.

Forrásaink szerint Vári Attila továbbra is Pécsett marad, így képviselői mandátumával is élve aktívan részt kíván a város közéletében. 

Péterffy Attila, Pécs polgármestere cikkünk megjelenését követően közleményt adott ki:

"Vári Attila a mai napon arról tájékoztatta Pécs önkormányzatát, hogy lemond a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatói posztjáról. Döntését tudomásul vettem és ugyanakkor örömtelinek tartom, hogy a sportvezető a jövőben közgyűlési képviselőként folytatja a munkát.

Vári Attila ma arról tájékoztatta Pécs vezetését, hogy november 14-i hatállyal lemond a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatói posztjáról. Döntését tudomásul vettem. Véleményem szerint személyében egy ismert sportoló és sportszakmai vezető távozik a város cégének éléről. Ugyanakkor örömmel vettem tudomásul, hogy Vári Attila, bár cégvezetőként nem vesz részt Pécs sportéletében, közgyűlési képviselőként segíti a jövőben az önkormányzat munkáját.

Bízom benne, hogy a közös munkánk zökkenőmentes és gyümölcsöző lesz, továbbá remélem, hogy kapcsolatai, ismertsége hozzá fog járulni a továbbiakban a pécsi sportélet hosszútávú fejlődéséhez.

Őszintén bízom abban is, hogy a PSN Zrt-nél jelenleg is folyó átvilágítás a jövőben nem fogja beárnyékolni a távozó vezetőről kialakult képet", írta Péterffy Attila.

 

 


M. B.