Másfél millió készpénzt nyúlt le a figyelmetlen lakótól

2017. március 19. vasárnap 10:00

Másfél millió készpénzt nyúlt le a figyelmetlen lakótól

Egy nő a sértett figyelmét elterelve lopott el készpénzt egy pécsi lakásból. 

Lopás bűntett elkövetése miatt vádemelési javaslattal zárta le a Pécsi Rendőrkapitányság annak a 30 éves pécsi nőnek az ügyét, aki 2016. december 23-án Pécsett egy Szigeti úti lakásban az ott élő sértett figyelmét elterelve több mint másfél millió forint készpénzt lopott el.

A nő azzal az ürüggyel jutott be a lakásba, hogy a sértett fölötti lakást szeretné megvenni, ezért megnézné a lakás elrendezését. A nő ezután a lakásban nézelődött, majd a sértettől először egy pohár vizet, majd egy tollat és ragasztót kért, azt mondta üzenni szeretne a fenti lakás tulajdonosának, ezért ragasztani szeretne az ajtajára egy papírt. Miután megkapta a kért eszközöket, írt a papírra valamit, majd távozott a lakásból. A sértett csak két nappal később vette észre, hogy a szekrényéből hiányzik a pénz.

A rendőrök 2017. január 18-án azonosították az elkövetéssel gyanúsítható nőt, majd február 2-án elfogták, és kihallgatták gyanúsítottként.

Az ellene folytatott nyomozást a rendőrök a napokban befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

 

Forrás: BMRFK