Máriagyűdön tartották az elsőáldozók találkozóját

2019. május 28. kedd 19:00

Máriagyűdön tartották az elsőáldozók találkozóját

Negyedik alkalommal került rendezték meg az Elsőáldozók találkozóját Máriagyűdön, amelyen csaknem 200 gyermek vett részt papok, hitoktatók és szülők kíséretében. 

 

 

A csapatok az egyházmegye több pontjáról - Bicsérd, Bóly, Dombóvár, Bikal, Mágocs, Mohács, Sátorhely, Somberek, Szászvár, Györe, Izmény, Magyaregregy településekről és Pécsről - érkeztek.

 

A program ünnepi szentmisével kezdődött, amelyet Udvardy György megyéspüspök mutatott be. Prédikációjában a meghívás, az Istennel való találkozás öröméről beszélt a fiataloknak, és felhívta a felnőttek figyelmét arra, milyen fontos, hogy mindennapi életükben jó példát mutassanak gyermekeik, tanítványaik számára.

 

A szentmisét követően egy tíz feladatból álló akadálypályán mentek végig a csapatok, melynek végén kis rózsafüzért készítettek a jó megoldásokért járó gyöngyökből.

Eközben a szülők és kísérő felnőttek számára Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa tartott előadást Sebeink és sebzettségeink címmel a templomban.

Ezt követően Varga Orsolya bábművész Időfa című előadását tekintették meg a gyerekek, majd püspöki áldással zárult a program.

Forrás: Pécsi Egyházmegye