Majd' kétszázmilliót költöttek a Konzumban működő szupermarket korszerűsítésére

2021. január 19. kedd 14:23

Majd' kétszázmilliót költöttek a Konzumban működő szupermarket korszerűsítésére

Csaknem 200 millió forintos ráfordítással korszerűsítette a Coop üzletlánc Pécs belvárosában, a Konzum Áruház földszintjén lévő egységét a Mecsek Füszért Zrt. (MF Zrt.) - közölte Nagy Lajosné, a társaság vezérigazgatója kedden a szupermarket sajtónyilvános bemutató eseményén. 

 

 

A vezérigazgató kiemelte: a mintegy 1500 munkavállalót foglalkoztató és naponta 60 ezer vásárlót kiszolgáló, 9 megyében, 174 településen 250 kiskereskedelmi üzletet üzemeltető vállalat a pandémia ellenére az összes 2020-ra tervezett fejlesztését meg tudta valósítani, a munkahelyeket pedig sikeresen megőrizte.

Kiemelte, hogy a teljes egészében magyar tulajdonú és nyolcvan százalékban hazai termékek kereskedelmével foglalkozó társaság évről évre egyre több boltot igyekszik nyitni, míg a meglévő egységeket folyamatosan modernizálják. A pécsi fejlesztésről szólva kiemelte: a beruházás során teljesen megújult az eladótér, átfogó eszköz és technológiai modernizáció történt energiahatékony megoldások keretében.

Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott arra hívta fel a figyelmet, hogy a Coop-hálózat tagjait látogatók bevásárlásaikkal a magyar munkahelyek megőrzését és számuk gyarapodását segítik.

Beszámolt arról, hogy a következő hét évben "soha nem látott vidékfejlesztési program valósul meg", amelynek során több mint 7500 milliárd forint áramlik az agráriumba és az élelmiszeriparba. Ennek köszönhetően a jelenleginél és nagyobb mértékben jelenhetnek meg magyar termékek az élelmiszer-kiskereskedelemben. Az MF Zrt. Baranya megye egyik legjelentősebb kereskedelmi vállalkozása, amely a Coop üzletlánc franchise tagjaként végzi kis- és nagykereskedelmi tevékenységét.

A cég tavalyi árbevétele várhatóan megközelíti az 50 milliárd forintot, nyilvános cégadatok szerint a társaság 2019-ben csaknem 48 milliárd forintos bevétel mellett 485 millió forintos nyereséget el.

MTI