Magának adott fel csomagként drogokat egy pécsi férfi

2019. július 22. hétfő 13:28

Magának adott fel csomagként drogokat egy pécsi férfi

Pécsi Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását különösen jelentős mennyiségű kábítószerre tartással elkövetett kábítószer birtoklás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfi 2019. július 13-án délelőtt csomagszállítást rendelt meg Hollandiából Magyarországra.

A gyanúsított - a jelenleg még ismeretlen társa kíséretében - 2019. július 13-án Hága városában 4 csomagot adott át a szállító sofőröknek azzal, hogy azokat vigyék Magyarországra.

A gyanúsított pontos kézbesítési címet nem adott meg, hanem abban állapodtak meg, hogyha a jármű Pécsre érkezik a gyanúsított elmegy a jármű elé és személyesen veszi át a csomagokat.

A gyanúsított nem kért személy szállítást, ő más módon indult el Magyarországra. A feladott papír csomagok részben élő virágokat tartalmaztak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2019. július 14. napján fokozott közúti ellenőrzést tartottak, amely során igazoltatták a fenti csomagokat szállító járművet.

A nyomozó hatóság az igazoltatás során a járművet átvizsgálta és a gyanúsított által feladott négy csomagból kettőből az alábbi kábítószer gyanús anyagok kerültek elő: 2948,8 gramm fehér színű paszta, 927,6 grammnyi narancs illetőleg zöld színű tabletta, 62,4 gramm növényi anyag, 1 db 'BL Sat' feliratú barna üvegben folyadék, 7 db 'CBD 5%' feliratú üvegben folyadék.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a sárga színű tablettákból 459 darabban MDMA-bázis volt kimutatható, amely kábítószernek minősül.

A bíróság az 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény tárgyi súlyára, jellegére és az elkövetés módjára tekintettel szükségesnek találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a fentiekre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, továbbá a bizonyítást veszélyeztetné, illetve más hasonló jellegű, vagy egyéb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzést az ügyész és a vádlott tudomásul vette, azonban a végzés nem végleges, mivel az ülésen jelen nem levő védőnek esetleges fellebbezése bejelentésére három napon belül van lehetősége.

Forrás: Pécsi Törvényszék