Ma kezdődik a Zsolnay Fényfesztivál - Új helyszíneken is felragyognak a fények

2022. július 07. csütörtök 09:01

Ma kezdődik a Zsolnay Fényfesztivál - Új helyszíneken is felragyognak a fények

Mintegy százhúsz program, sok ezer négyzetméternyi vetített felület és nemzetközi fényfestőverseny is várja az érdeklődőket a július 7. és 10. között a baranyai megyeszékhelyen zajló Zsolnay Fényfesztiválon - közölték a szervezők szerdán Pécsen, sajtótájékoztatón. 

 

A fesztivál programjai július 7-én 21.30-tól indulnak. A Fény Útja állomásai ekkor kapcsolódnak fel először, ám a Székesegyház homlokzatán a Fényfestőverseny csak pénteken kezdődik.

A Fény Útja megtartotta a leglátogatottabb állomásait, de fényélmények várhatók olyan új helyszíneken is, mint a Jakováli Hasszán pasa dzsámija, az új Pécsi Vásárcsarnok, vagy az Árkád parkjának játszótere, ami UV színekben fog pompázni.

Pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt, valamint kora délután a Zsolnay Kulturális Negyed kínál programokat; a belvárosi események 15 órától indulnak.

Játszóházak és nemzetközi utcaművészeti programok várják az érdeklődőket, valamint nem érdemes kihagyni a Fénybütyköldét sem a Művészetek és Irodalom házában, ami 17.00-től ingyenesen látogatható. Szombaton és vasárnap az Apolló Mozi ad helyet 3 különleges audiovizuális koncertnek, szakmai beszélgetéseknek. Este 20.00 után indulnak be a csatlakozó zenei helyszínek. A tűzshow-k idei helyszíne a Múzeumigazgatóság épületének udvara a Káptalan utcában.

A Fény Útja látható: csütörtök, péntek, szombat: 21.30-01.00, vasárnap: 21.30-00.00 között.
(Péntektől vasárnapig 3 Fény Útja Extra helyszín már 18.00-tól látogatható.)

A Zsolnay Light Art Fényfestőverseny látható: péntek, szombat 21.30-tól 30 percenként ismétlődve 00.00-ig. Vasárnap: 20.30-kor versenyalkotások vetítése, 21.00-kor eredményhirdetés és díjátadás, 22.00-től a korábbi évek díjnyertes alkotásainak vetítése látható.


Fény Útja Extra karszalagok

A legtöbb fényalkotás a belváros utcáit, tereit járva ingyenesen megtekinthető, de aki egyetlen fényélményt sem akar kihagyni, azt várja a Fény Útja Extra 6 db különleges installációja, amely egy karszalag megvásárlásával látogatható. Ennek ára: 1500 Ft / fő, gyerekeknek: 1000 Ft / fő.

 

 


 

EQM