Levélben köszönte meg a pécsi mentősök munkáját egy megmentett férfi és a felesége

2019. április 26. péntek 17:12

Levélben köszönte meg a pécsi mentősök munkáját egy megmentett férfi és a felesége

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán osztotta meg a következő levelet, amelyet egy pécsi asszony és a férje írt a mentősöknek, így köszönve meg a munkájukat.

 

"Ezúton szeretném kifejezni köszönetemet és hálámat a pécsi mentősök munkájával kapcsolatosan.

A 112 segélyhívót tárcsázta férjem mellkasi fájdalma miatt.

Pécsi kollégáik igen rövid idő alatt kiérkeztek, majd EKG -hoz készültek, amikor a férjem infarktust kapott és leállt a keringése. Az újraélesztés első próbálkozásra eredményes volt és gyakorlatilag az infarktus pillanatában már ott álltak körülötte, így rövid idő alatt visszatért közénk.

Kollegáik ezután a pécsi szívklinikára szállították ahol kb.20 percen belül már szív-katéterezték is. Férjem az egész szituációt gyakorlatilag különösebb károsodás nélkül megúszta és a mai napon már velünk van.

Szeretném köszönetemet kifejezni, mivel az adott helyzetben tanúsított magatartásuk, rutinjuk és szakmai hozzáértésük nélkül tragikusan végződött volna ez a történet. Az ellátás során mindvégig higgadtan, gyorsan, csapatként össze dolgozva kezelték a helyzetet és összességében olyan ellátást kapott, mely bárhol a világon megállta volna a helyét.

Kérem, szíveskedjenek elismerésünket továbbítani feléjük és kívánunk nekik is és a mentőszolgálat valamennyi munkatársának további munkájukhoz erőt és egészséget", olvasható a levélben.

Forrás: OMSZ