Letartóztatták a pécsi dohánybolt támadóját

2018. december 17. hétfő 09:20

Letartóztatták a pécsi dohánybolt támadóját

A Pécsi Járásbíróság szombaton elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását fegyveresen elkövetett rablás bűntette alapos gyanúja miatt egy hónapra. 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi 2018. december 13-án, az éjszakai órákban, felsőruházatának kapucniját arcába húzva, arcát további csősállal is eltakarva, egy pécsi Nemzeti Dohányboltba ment be és a kezében tartott gázriasztó fegyvert az eladóra fogta.

A gyanúsított egy szót sem szólt, de az eladó - mivel egyértelmű volt, hogy a férfi pénzt akar - tájékoztatta arról, hogy nem tud pénzt adni, mert a bevételt a zárás közeli időpontjára figyelemmel a főnöke elvitte, a gyanúsított megfordult és távozott az üzletből.

A gyanúsított a rablás során viselt ruházatát és fegyverét, valamint a pénz elvitelére szánt zacskót út közben hátrahagyta.

Alaposan feltehető - tekintettel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára -, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a tanú befolyásolásával a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetné, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Forrás: Pécsi Törvényszék