Leköpte a buszsofőrt, mehet a börtönbe

2018. szeptember 11. kedd 13:45

Leköpte a buszsofőrt, mehet a börtönbe

A Pécsi Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki bántalmazott és leköpött egy buszsofőrt. 

 

A férfi a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott férfi 2017. március 13-án a reggeli órákban, Pécsett egy helyi járatú autóbuszra szállt fel és leült a csuklós busz forgózsámolya mögött található ülésre. Az autóbuszvezető felszólította, hogy fáradjon előre és mutassa be a bérletét vagy a menetjegyét.

A vádlott erre nem reagált. A buszsofőr hátrament hozzá, mire a vádlott szitkozódni kezdett és megfenyegette a buszsofőrt, aki ekkor felszólította, hogy szálljon le. A vádlott ekkor fenyegetően indult a sértett felé, megragadta a karját, ezért a sértett megfogta a vádlott ruháját.

Miután a vádlott lehiggadt, a sértett visszaindult a vezetőfülkébe, a vádlott azonban követte és folyamatosan szidalmazta, majd hátulról leköpte, ezután leszállt az autóbuszról. Ekkor több alkalommal belerúgott a busz oldalába, ököllel megütötte a visszapillantó tükröt, majd elfutott a helyszínről.

Az autóbuszvezető közfeladatot ellátó személy, akit a vádlott az eljárása alatt bántalmazott és akadályozott.

Az ítélet jogerős.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék