Leköpött és inzultált egy barom egy pécsi buszvezetőt - A sofőr mehet a házi karanténba

2020. március 26. csütörtök 15:34

Leköpött és inzultált egy barom egy pécsi buszvezetőt - A sofőr mehet a házi karanténba

Csütörtökön délelőtt a 4-es járatban közlekedő autóbuszon egy férfi Meszes buszmegállóban átmászott a koronavírus-járvány miatt kihelyezett kordonszalagon, ezt követően a Tüke Busz Zrt. autóbusz vezetőjét inzultálta és leköpte.

 

A társaság diszpécsere az autóbuszvezető jelzésére azonnal értesítette a rendőrséget. A férfi az inzultust követően a helyszínről távozott.


Az autóbuszvezetőt a rendőrség kihallgatta, valamint a társaság üzemorvosa a fertőzés lehetőségének kizárásáig javasolta az érintett buszvezető önkéntes házi karanténba vonulását.

Az autóbusz a Diófa utcai telephelyre került, a Tüke Busz Zrt. a vizsgálatok idejére a járművet lezárta. A busz a hatósági vizsgálatokat követően, alapos fertőtlenítést és takarítást követően állhat majd vissza a forgalomba.

A Tüke Busz Zrt. az autóbuszvezetők védelmében hozott intézkedései között megszüntette az első ajtós felszállítási rendet, a buszvezetők nem árulnak jegyet és a cég szalagkordon kihelyezésével is védi járművezetői egészségét.

A társaság továbbra is biztosítja Pécsett a közösségi közlekedést, mindent megtesz annak érdekében, hogy a tömegközlekedéssel utazók biztonságban elérjék úti céljukat.

A Tüke Busz Zrt. ugyanakkor határozottan visszautasít minden, a munkatársait veszélyeztető verbális vagy fizikai támadást, fenyegetést, erőszakot. A társaság arra kéri utasait, hogy az autóbuszvezetők egészségének megóvása érdekében tartsák be a koronavírus járvány idejére hozott rendelkezéseket.

Képünk illusztráció.

Forrás: Tüke Busz Zrt.