Lehet, hogy nem is a baranyai drogbáró ül egy montenegrói börtönben

2022. május 14. szombat 10:34

Lehet, hogy nem is a baranyai drogbáró ül egy montenegrói börtönben

Tavaly szeptemberben egy tűzharc során Montenegróban fogták el az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt, Grubacs Igort, aki azóta kiadatási őrizetben van. De lehet, hogy mégsem ő? Lapunk értesülései szerint ugyanis kétségek merültek fel az illető személyazonosságát illetően.

 

2021 szeptemberében került le a rendőrség körözési toplistájáról Grubacs Igor: az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt a rendőrség honlapja szerint Montenegróban fogták el.

 

Akkor már nyolc hónapja tartott a hajsza a korábban is súlyos bűncselekményeket elkövetett Grubacs Igor után, aki egy emlékezetes autós-helikopteres üldözést követően lépett meg a rendőrök elől, majd állítólag egy szabadkai rajtaütést is megúszott. A férfit a legkeresettebb topbűnözők között tartotta számon a rendőrség.

A nyomozók a szökését megelőzően egy 81 kilós - hazai terjesztésre szánt - drogügyletet szakítottak félbe és fogták el a kereskedőket azt követően, hogy tudomásukra jutott, hogy a fővárosban kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnözők jelentős mennyiségű drog átadására készülnek egymás között.

A rendőrök elfogásukra összehangolt akciót szerveztek 2021. január 29-én.

 

A rajtaütés során lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű drogfogása volt.

 

A kábítószer átadását a közelből felügyelte a drogügylet szervezője, a 33 éves Grubacs Igor, férfi, aki elmenekült.

Amint korábban írták, fegyvere van és különösen veszélyes.

A kommandósok néhány hónapja Pécsett, a Munkácsy utcai lakásában is keresték, de éppen nem ült otthon malmozva.

Sajtóhírek szerint akkor a rendőrök megtalálták viszont egy autó pótkulcsát a lakásban, majd később meglett a kocsi is, amelynek csomagtartójában egy táskában mintegy kétszázmillió forint volt.

A Vinkovciban született férfi feltehetően már januárban megléphetett az országból, a zöld határon át menekülhetett el, amelynek közelében megtalálták a luxusterepjáróját. 

A kiváló helyismerettel rendelkező férfi feltehetően Horvátországban vagy Szerbiában rejtőzködhetett.

Ezt erősítette az az értesülés, mely szerint Grubacs Igor egy szabadkai lakásban bujkált, de június végén - pár órával az odaérkező rendőrök előtt - elmenekült.

A hosszú ideig Pécsett élt Igor esetében várható volt, hogy a délszláv államok felé veszi az irányt, hiszen a férfi a horvátországi Vinkovcében született, jól ismeri azt a vidéket, illetve a nyelvet is tökéletesen beszéli.

A nagy szökés azonban most véget ért, a férfit Montenegróban elfogták. A rendőrség azóta sem közölt további részleteket, sőt, egyáltalán semmit.

Lapunk úgy tudja, kétségek merültek fel azt illetően, valóban Grubacs Igort fogták-e el. A börtönben lévő férfi személyi iratai ugyanis más nevére szólnak. 

Éppen ezért DNS-vizsgálatot kezdeményeztek, hogy kiderüljön, tényleg a baranyai drogbáról van-e szó, az eljárás még jelenleg is tart.

 

 

Ellene egyébként több más ügy miatt is zajlik, zajlott bírósági eljárás, amelyekben a jelenléte nélkül is tartottak tárgyalásokat.

Az egyik esetben egy OTP-automatát akart egy barátjával kifosztani Pécsett, amiért jogerősen három év négy hónapra ítélték.

A másik büntetőügye még tart: egy gazdag, Tolna megyei vállalkozó feleségét elcsábította, majd kiforgatta a nőt minden pénzéből, majd a férj feljelentést tett a rendőrségen.

Képünk illusztráció.

M. B. - Fotó: pixabay.com