Ismét meglépett a rendőrök elől a pécsi drogbáró, Grubacs Igor

2021. június 29. kedd 13:38

Ismét meglépett a rendőrök elől a pécsi drogbáró, Grubacs Igor

A legkeresettebb bűnözők toplistáján szereplő Grubacs Igornak ismét sikerült megmenekülnie a rendőrök elől - írta az Origo a Blikkre hivatkozva.

 

 

A Blikk úgy tudja, Grubacs Igor egy szabadkai lakásban bujkált, de pár órával az odaérkező rendőrök előtt elmenekült. Értesüléseik szerint a lakásban egy másik férfi is tartózkodott, őt őrizetbe vették és hazahozták Magyarországra.

A hosszú ideje Pécsen élő Igor esetében várható volt, hogy a délszláv államok felé veszi az irányt, hiszen a férfi a horvátországi Vinkovcében született, jól ismeri azt a vidéket, illetve a nyelvet is tökéletesen beszéli.

Grubacs Igor ellen számtalan ügy miatt folyik bírósági eljárás. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai ez év januárjában éppen a drogügylet kellős közepén csaptak le a bandájára. Ha sikerült volna a üzlet, negyedmilliárd forintnyi kábítószer cserélt volna gazdát. Igor távolabbról, egy X6-os BMW-ből figyelte az eseményeket, s amikor meglátta, hogy a rendőrök megérkeztek, elmenekült.

Külföldi bujkálását kinti ismerősei is segíthetik, azt azonban nem tudni, hogy a szabadkai lakásból merre ment.

Közben a bíróság a jelenléte nélkül is tartott az ügyeiben tárgyalást. Az egyik esetben egy OTP-automatát akart egy barátjával kirabolni, a másik esetben egy gazdag, Tolna megyei vállalkozó feleségét elcsábította, majd kiforgatta a nőt minden pénzéből. A férj feljelentést tett a rendőrségen.

EQM