Lectio Divina lelkigyakorlat lesz Máriagyűdön

2018. június 21. csütörtök 17:30

Lectio Divina lelkigyakorlat lesz Máriagyűdön

Idén második alkalommal vehetnek részt az érdeklődők Máriagyűdön olyan lelkigyakorlaton, amely a Lectio Divina, vagyis a Szentírás imádságos olvasásának módszerével közelíti meg az egyes vasárnapi evangéliumi szakaszokat.  

A lelkigyakorlat célja a Lectio Divina lépéseinek elsajátítása, a kijelölt szentírási részek teljesebb megértése, s ezáltal a vasárnapi szentmisék tudatosabb megünneplése, vagyis az Isten Szavával való kapcsolat elmélyítése, ami a lelki élet és a misszió alapja. Ezt segítik az imádságos légkörben együtt, illetve egyénileg meghallgatott, tanulmányozott, átimádkozott és ünnepelt evangéliumi szövegek. A műhelymunkák a csoportvezetők segítségével különböző szempontok alapján segítenek jobban megérteni az evangéliumi üzenetet. A tájékoztatót IDE KATTINTVA olvashatja el.

A lelkigyakorlat ideje: 2018. július 16-20. (hétfő kora délutáni érkezéssel, pénteken ebéddel zárulóan; részletes programot a jelentkezést követően küldünk).
A lelkigyakorlat helye: Máriagyűd, Domus Mariae Zarándokház


A lelkigyakorlat programja:

Hétfő délután és este
Bevezető tanítás a Lectio Divináról; szentségimádás; a műhelymunkák bemutatása.

Kedd - Csütörtök
Szentmise; Lectio (a vasárnapi szakaszok felolvasása igeliturgia keretében; biblikus megközelítés); Silentium (csend); Műhelymunkák (forgó rendszerben): 1. Egyházatyák, 2. Katekizmus, Tanítóhivatal (pápai megnyilatkozások), 3. Liturgikus megközelítés, 4. Művészeti megközelítés (festészet, szépirodalom, tantörténetek stb.); Szentségimádás (silentium, illetve az evangéliumhoz kapcsolódó énekek segítségével); Condivisio, Actio (az evangéliumi szakasszal kapcsolatos gondolatok, örömök, feladatok megosztása, megfogalmazása, játék); Conversio (megtérés, amire az evangélium hív: szentgyónási lehetőség).

Péntek
Szentmise; Lectio; Silentium; Értékelés-összegzés.

Ellátás: Szállás, reggeli, ebéd, vacsora.
Utazás: egyénileg (a résztvevők költségére).
Kávé, ásványvíz: Igény szerint, a résztvevők költségére.

Részvételi díj: 14.000 Ft

A lelkigyakorlaton való részvétel feltétele a díj befizetése, valamint a jelentkezési lap kitöltése.

A díj befizetése banki átutalással, illetve pénzbefizetéssel lehetséges a Pécsi Egyházmegye 10701214-67770896-52000001-es számlaszámára (CIB Bank). A közleményben feltétlenül szükséges a név és a Lectio Divina feltüntetése!

A jelentkezési lapokat a [email protected] szíveskedjenek elküldeni.
A részvétel korlátozott létszámban lehetséges, a jelentkezéseket időrendi sorrendben tudjuk figyelembe venni.

A REGISZTRÁCIÓS DÍJ BEFIZETÉSÉNEK ÉS A JELENTKEZÉSI LAPOK BEÉRKEZÉSÉNEK HATÁRIDEJE:

2018. JÚLIUS 6., PÉNTEK

További információk a programról, illetve felmerülő kérdések esetén tájékoztatás a [email protected] email címen és a 06-72-513-011-es telefonszámon kérhető.

Forrás: PEM