Lecsuktak két komlói fiút, akik kiraboltak egy értelmi fogyatékos gyereket

2020. május 05. kedd 12:47

Lecsuktak két komlói fiút, akik kiraboltak egy értelmi fogyatékos gyereket

A Pécsi Járásbíróság kedden egy hónapra elrendelte két fiatalkorú letartóztatását rablás  gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsítottak május 1. napján délután, egy komlói utca mögötti kertes övezetben gyalogosan közlekedő, középsúlyos értelmi fogyatékos 13 éves sértettet a jobb vállánál meglökték és kirántották a jobb hónalja alá szorított mintegy 12.500,- Ft értékű bluetooth hangszóróját és azt eltulajdonították.

A berendezést később egyikük ezer forintért eladta egyik ismerősének.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény büntetési tételére figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől megszöknének, elrejtőznének, így az eljárási cselekményeknél a jelenlétük másképp nem biztosítható.

Megalapozottan tartani lehet attól is, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, így különösen a büntetőeljárásban résztvevő más személyt megfélemlítenének, jogellenesen befolyásolnának.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

A bíróság határozata nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, míg az ülésen jelen nem lévő törvényes képviselőnek 5 munkanap áll rendelkezésre esetleges jogorvoslata bejelentésére.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség