Lecsukták a hajléktalan nőt, aki leszúrta az ismerősét

2021. március 08. hétfő 13:23

Lecsukták a hajléktalan nőt, aki leszúrta az ismerősét

A Pécsi Járásbíróság vasárnap elrendelte egy pécsi hajléktalan nő letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított és élettársa egy általuk szívességi lakáshasználóként használt házban fogadták a későbbi sértett férfit és egy másik férfi ismerősüket 2021. március 5-én az éjszakai órákban.

Az este folyamán a három férfi jelentős mennyiségű szeszes italt fogyasztott, melynek következtében ittas állapotba kerültek. Az egyik férfi lefeküdt aludni, majd a gyanúsított élettársa és a sértett folytatták az italozást.

A gyanúsított nő, aki szeszes italt nem fogyasztott, a másik szobában volt ezalatt. A két férfi az ital hatása miatt veszekedni kezdett, kiabáltak egymással, ezért a gyanúsított bement hozzájuk, amelynek során látta, hogy élettársa a fotelban ül.

Ekkor kiszaladt a konyhába, egy kést vett magához, majd azzal mellkason szúrta a sértett férfit.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A szúrás a válltájékon érte a sértettet, behatolt a mellüregbe és a tüdőt is elérte.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított terhére rótt jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt várhatóan kiszabásra kerülő büntetés súlyossága miatt a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítást veszélyeztetné.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be. A védőnek, aki nem volt jelent az ülésen, öt napja van az esetleges fellebbezés bejelentésére.

Forrás: Pécsi Törvényszék