Lecsukták a férfit, aki kirabolt Komlón egy idős embert

2021. január 05. kedd 13:38

Lecsukták a férfit, aki kirabolt Komlón egy idős embert

A Pécsi Járásbíróság a napokban elrendelte egy mezőhegyesi férfi letartóztatását egy hónapra, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2020. december 30-án, a délutáni órákban három társával - kik közül egy fiatalkorú volt - italozott a komlói autóbusz pályaudvar közelében, amikor a fiatalkorú észlelte, hogy egy, szintén a közelben italozó, idős férfi a pénztárcáját nadrágjának jobb hátsó farzsebébe helyezte el.

A sértett férfi ezt követően botját és az általa vásárolt árukat tartalmazó táskát a bal kezében fogva lakása felé indult, a gyanúsított és három társa utána mentek.

A gyanúsított egy kis időre lemaradt társaitól és ekkor, hátulról odalépett a sértett férfihez, karjával derék magasságban, kezeit is lefogva átkarolta, majd a jobb hátsó farzsebében lévő pénztárcáját - melyben bankkártyái és személyes iratai, valamint 90.000 forint készpénze volt - kivette és a helyszínről eltávozott.

A sértett sérülést nem szenvedett.

A gyanúsított visszament társaihoz, a pénztárcában talált pénzt elosztotta velük, a tárcát a benne maradt kártyákkal és iratokkal egy esővízelvezető csatornába dobta.

A gyanúsított büntetett előéletű, a terhére rótt bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és hasonló bűncselekmény miatt kiszabott - még meg nem kezdett - börtönbüntetés hatálya alatt követte el.

A bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára is figyelemmel feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették, így az végleges.

MTI