Lecsukták a férfit, aki késsel rontott egy pécsi házba

2022. október 24. hétfő 18:13

Lecsukták a férfit, aki késsel rontott egy pécsi házba

A Pécsi Járásbíróság hétfőn elrendelte egy hajléktalan férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi szombaton a hajnali órákban Pécsett, egy társasház előtt ittas állapotban haladt, amikor észrevette a társasházba bemenő sértett férfit, akinek fenyegetően kiabálni kezdett.

A sértettnek sikerült a lépcsőházba bejutnia, ahová a gyanúsított utána ment. A sértett bezárta a lépcsőházi rácsos ajtót, majd haladt a lakása felé, de a gyanúsított a rácsos ajtót berúgva tovább ment felé és fenyegetően kiabált, majd felszólította a sértettet, hogy adja oda a pénzét vagy megöli.

A sértett ekkor ellökte a gyanúsítottat, majd kimenekült a lépcsőházból.

A gyanúsított kijött a lépcsőházból, majd tovább haladt az utcán, ahol egy hirdetőtáblába beleütött, majd egy ház ajtaját berúgta és oda bement.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű személy, több más büntetőeljárás hatálya alatt is áll.

A gyanúsított terhére rótt vagyon elleni bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezekre figyelemmel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés érdekében jelentettek be fellebbezést. A bíróság végzése nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék