Lecsukatta a bíróság a pécsi késelőt

2021. május 06. csütörtök 18:14

Lecsukatta a bíróság a pécsi késelőt

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön elrendelte egy fiatal pécsi férfi letartóztatását egy hónapra felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított május 3-án, a délutáni órákban Pécsett, egy áruház parkolójában összeszólalkozott a sértettel, akivel - a családjaik között fennálló évtizedes ellenségeskedés miatt - rossz viszonyt ápol. A veszekedést kölcsönös tettlegesség követte, melynek során a gyanúsított elővett egy kést és azzal a sértett férfit több ízben - a nyakán és a fején - súlyosan megszúrta, megsértette.

A gyanúsított tagadja a bűncselekmény elkövetését. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével, elrejtésével veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék