Lecsukatta a bíróság a pécsi dohánybolt kirablóját

2021. április 13. kedd 14:48

Lecsukatta a bíróság a pécsi dohánybolt kirablóját

A Pécsi Járásbíróság kedden elrendelte egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított március 24-én, az esti órákban, egy 15 cm pengehosszúságú késsel bement egy pécsi dohányboltba, ahol az eladót megfenyegetve a bevételt követelte, majd az eladó által neki átadott 140.460 forint készpénzzel a helyszínről eltávozott.

A nyomozó hatóság a beszerzett adatok alapján 2021. április 10-én fogta el a gyanúsítottat, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését és a vallomástételt megtagadta.

Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén - figyelemmel a terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára, a várható büntetés jelentős mértékére - a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást meghiúsítaná, veszélyeztetné azzal, hogy az eljárásban résztvevő más személyeket befolyásolna, esetleg tárgyi bizonyítási eszközt semmisítene meg.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék