Lecsukatta a bíróság a mohácsi késelő nőt

2021. április 16. péntek 15:08

Lecsukatta a bíróság a mohácsi késelő nőt

A Pécsi Járásbíróság pénteken letartóztatott egy mohácsi nőt egy hónapra felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette alapos gyanúja miatt.

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított április 14. napján a délutáni órákban, a csukott, de nem zárt ajtót kinyitva bement a sértett nő és testvére által üzemeltetett panzióba, ahol a személyzeti asztalon elhelyezett és a sértett tulajdonát képező mobiltelefont, egy könyvet, egy kulcscsomót és egy Mercedes gépkocsi indítókulcsot vett magához, majd azokkal távozni akart a helyszínről. 

A sértett a konyhából kilépve észlelte a gyanúsított szándékát és felszólította, hogy az értékeket tegye le és úgy távozzon.

A gyanúsított a sértetti felszólításnak nem tett eleget, ezért a sértett az értékeiért nyúlt, hogy azokat elvegye a gyanúsítottól.

Ekkor a gyanúsított bántalmazni kezdte a sértettet, tenyérrel többször megütötte a fejét és hátát, mire a sértett segítségért kiabált. A gyanúsított eközben folyamatosan bántalmazta a sértettet, majd egy közeli asztalról magához vett egy 5,1 cm pengehosszúságú kést, mellyel a sértettet a fején két helyen - a fejcsúcsán és az arcát a szeme alatti részen - megszúrta. A gyanúsított és a sértett között dulakodás alakult ki, melynek során a gyanúsított többször is meg akarta szúrni a sértettet, azonban a sértett védekezése miatt nem járt sikerrel.

Ezt követően a gyanúsított közölte a sértettel, hogy ez az utolsó esélye, mert leszúrja, majd a sértett tulajdonát képező dolgokkal és a késsel együtt kimenekült a panzióból.

A gyanúsított menekülés közben a kiérkező rendőrök elől egy mohácsi ingatlanba menekült, ahol a rendőri intézkedésnek nem vetette alá magát, megfenyegette a rendőröket is, de végül elfogták.

A gyanúsított által eltulajdonított dolgok értéke összesen 32.000 forint. A sértett a történtek során megsérült, sérüléseinek vizsgálata még folyamatban van.

A hajléktalan életmódot folytató gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte, de vallomást nem tett. A terhére rótt jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény büntetési tételére, valamint életmódjára figyelemmel alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, így az eljárási cselekményeknél a jelenléte jelenleg másképpen nem, csak letartóztatásával biztosítható.

A bíróság határozata végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék