Konténereket fosztogatott egy banda Baranyában

2021. április 01. csütörtök 07:30

Konténereket fosztogatott egy banda Baranyában

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 27 és egy 32 éves szigetvári férfit.  

 

A megalapozott gyanú szerint a páros március 15-én este Szigetváron, egy telephelyen lévő konténerből elvittek három motoros láncfűrészt, három fűkaszát a hozzájuk tartozó hevederekkel együtt, valamint egy motoros magassági ágvágót, majd az épülethez mentek, ahol egyikük észrevette a biztonsági kamerát, és letépte azt a falról.

Az ellopott gépeket a közelben a helyszín közelében rejtették el, majd másnap egy kisbusszal - amelyet egy 35 éves szintén helyi nő vezetett - visszamentek értük, és eladták azokat.

A két férfi március 28-án este egy pécsi építkezésre is bement, majd az ott található konténereket feltörték, és onnan szerszámgépeket vittek el.

Az eset után egyikük lakásához mentek, azonban amikor meglátták a ház bejáratánál a rendőröket, a 32 éves férfi elfutott. Az egyenruhások a 27 éves férfit, valamint a 35 éves nőt elfogták, majd előállították őket a rendőrkapitányságra.

Az idősebb férfit két nappal később egy ház tetőterében kialakított helységben találták meg a rendőrök, majd őt is előállították a rendőrkapitányságra.

Gyanúsítotti kihallgatásukon mindhárman beismerő vallomást tettek. A bűncselekményekkel közel 4 millió forint kárt okoztak. A rendőrök az ellopott eszközök nagy részét megtalálták, és lefoglalták.

A 32 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. Ellene lopás és rongálás, a 27 éves férfi ellen lopás, a nő ellen pedig bűnpártolás miatt nyomoz a Szigetvári Rendőrkapitányság.

Forrás: BMRFK