Komoly havazás várható Pécsett pénteken délutántól - Páva Zsolt közleménye

2018. december 13. csütörtök 15:18

Komoly havazás várható Pécsett pénteken délutántól - Páva Zsolt közleménye

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint Pécs térségében akár 10-15 centiméternyi friss hó hullhat péntektől kezdve. Páva Zsolt, Pécs polgármestere közleményében azt írta, "fokozott óvatosságra lesz szükségünk a közlekedésben az utakon, járdákon, tereken. Ezért kérek mindenkit, hogy figyeljünk egymásra, segítsük egymást!" 

 

"A jelenlegi legfrissebb előrejelzések szerint a pénteki nap folyamán csapadék kíséretében a hőmérséklet mínusz 1-2 fok lesz Pécs térségében. Mindez azt eredményezheti, hogy a lehullott hómennyiség megmarad a talajon, így a járdákon, tereken fokozott figyelemre lesz szükség mind az emberek, mind a városüzemeltetési társaság részéről.

A város útjait kezelő városüzemeltetési társaságtól azt kértem, hogy minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét vesse be, kibővített kapacitással dolgozzon péntektől.

A társaság az utak és járdák elősózását - a jelenlegi időjárási előrejelzés alapján - péntek kora délutáni óráktól fogja megkezdeni és folytatja teljes kapacitással a hétvége folyamán is.

Tisztelettel kérem a közlekedőket, hogy csak olyan helyen és olyan módon parkoljanak, hogy még véletlenül se akadályozzák a síkosság-mentesítési munkálatokat, s csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak.

Kérek minden autóvezetőt, hogy pénteken reggel csak az induljon útnak gépjárművével, aki magabiztosan vezet síkos utakon, kocsiján megfelelő profilmélységű téli gumiabroncs van. A gyalogosan közlekedők pedig készüljenek fel havas és jeges útszakaszokra.

Közös érdekünk és kötelességünk, hogy lakókörnyezetünkben gondoskodjunk a lakóingatlanuk előtti járdák megfelelő síkosság-mentesítéséről és sózásáról. (Bővebb információ: http://www.biokom.hu/ingatlantulajdonosok-kotelezettsegei/)

Hó- és síkosság-mentesítési ügyben a lakosság részére a BIOKOM Nkft. kettő éjjel-nappal (non-stop) hívható telefonszámot biztosít: 72/502-100 vagy 80/200-590. A pécsi buszokkal kapcsolatos információk a www.tukebusz.hu oldalán elérhetőek.

A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetik a www.met.hu oldalon. A havazással, körülményekkel kapcsolatban folyamatosan frissülő információk a http://baranya.katasztrofavedelem.hu/ oldalon érhetők el.

Vigyázzunk egymásra, segítsük egymást!", olvasható Páva Zsolt közleményében.

Képünk archív felvétel.

Forrás: Pécs önkormányzata - Fotó: Dittrich Éva (archív)