Kifosztottak egy részeget Pécsett, lecsukták a párost

2019. július 26. péntek 10:56

Kifosztottak egy részeget Pécsett, lecsukták a párost

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön egy hónapra elrendelte két gyanúsított letartóztatását kifosztás gyanúja miatt. 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsítottak 2019. július 20. napján 22 óra körüli időben Pécsett, a Hal téren lévő padon - az ittas állapota miatt - mélyen alvó sértetthez odamentek.

Ezt követően a fiatalkorú gyanúsított a sértett táskájából tőrkését, powerbankját, nadrágzsebéből mobiltelefonját és a pénztárcájában lévő 2000 forint készpénzt kivette. Eközben A.Gy.I. elsőrendű gyanúsított a sértettet átkutató fiatalkorú gyanúsított társa mellett állva figyelte a környéket. Miután a fiatalkorú gyanúsított a sértett értékeit megszerezte az elsőrendű gyanúsítottal együtt a közeli Tímár utca irányába távoztak.

Pár perc elteltével a gyanúsítottak a még mindig alvó sértetthez visszamentek, és ekkor a fiatalkorú gyanúsított ismét kutatni kezdett a sértett nadrágzsebében, amíg az elsőrendű gyanúsított egy padon ülve társa cselekményét és a környéket figyelte. A fiatalkorú gyanúsított ezalkalommal a sértett nadrágzsebében lévő mobiltelefont magához vette, majd gyanúsított társával együtt a Rákóczi út irányába távoztak.

A gyanúsítottak cselekményükkel összesen 89.189,- forint kárt okoztak, amely az eljárás során nem térült meg.

A gyanúsítottak többszörösen is büntetett előéletére, az elsőrendű gyanúsított különös visszaesői minőségére, valamint a fiatalkorú gyanúsítottal szemben folyamatban lévő büntetőeljárásokra is figyelemmel fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, megszöknének vagy elrejtőznének, valamint újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

Mindezen indokok alapján az elsőfokú bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsítottak letartóztatását.

A bíróság végzése a fiatalkorú gyanúsított vonatkozásában végleges, míg az elsőrendű gyanúsított tekintetében a végzés nem végleges, mivel az ülésen jelen nem levő elsőrendű gyanúsított védőjének esetleges fellebbezése bejelentésére három napon belül van lehetősége.

Forrás: Pécsi Törvényszék